Update je carrière met een IT traineeship bij Calco

Loop je vast in je studie? Haal je niet voldoende energie uit je baan? Of wil je van je hobby je werk maken? Druk op control-alt-delete en update je carrière met een IT traineeship van Calco!

Geen relevante werkervaring? Geen probleem! Ook zonder IT achtergrond kun jij aan de slag in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? We vertellen je graag meer!

Waarom de switch naar IT?

IT staat voor Informatietechnologie en betekent: ‘alles wat te maken heeft met geautomatiseerde verwerving en verwerking van informatie’. Saai? Absoluut niet! Werken in de IT betekent echt niet alleen maar bezig zijn met eentjes en nulletjes. De IT is enorm veelzijdig en breidt alleen maar uit! Van online security tot het monitoren en optimaliseren van systemen en van programmeren tot de projectmatige of management schakel zijn tussen de business en IT.

Ieder talent komt van pas in de IT

Sommige IT functies zijn vrij technisch. Houd je van puzzelen en strategygames? Dan zou het zomaar kunnen dat jij een kei kunt worden in programmeren. Voor andere functies binnen de IT is het belangrijker dat je goed kunt plannen, managen en communiceren. Een achtergrond in Psychologie, talen of bijvoorbeeld Geschiedenis, zou hier goed op kunnen aansluiten. In onze ervaring is er voor ieder specifiek talent een functie te vinden binnen de IT. Welke studieachtergrond je ook hebt.

Kansen

Bovendien blijkt dat als je eenmaal gestart bent in de IT, je enorm veel doorgroeimogelijkheden hebt. De ontwikkelingen gaan zo ontzettend snel, dat er steeds nieuwe kansen ontstaan. Je raakt nooit uitgeleerd en je bent nu en in de toekomst verzekerd van een baan. Opties genoeg om jouw IT carrière zo vorm te geven dat deze helemaal aansluit bij jouw wensen. Wil je weten hoe jij met het IT traineeship van Calco die toffe carrière een kick-start kunt geven? Lees dan snel verder.
Het verhaal van Ifran
Het verhaal van Katinka

Over het traineeship

Bij het IT traineeship van Calco krijg je dé kans om de theorie direct toe te passen in praktijk. In zo’n twee jaar tijd maak jij je de wereld van IT volledig eigen. De eerste twee maanden van het traject word je opgeleid in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam, waar we je alle relevante basics van de IT zullen leren. Samen met een persoonlijke coach ga je ontdekken welke richting het beste bij jou past. Naast de hard skills zul je bij Calco ook diverse trainingen volgen om aan je soft skills werken. Niet alleen tijdens de eerste twee maanden, je coach blijft je begeleiden en Calco biedt je alle mogelijkheden om je soft skills en inhoudelijke kennis gedurende het hele traject te blijven ontwikkelen.

Zit de opleidingsperiode erop? Dan ga je 24 maanden op inzet bij een top 200 bedrijf in Nederland. We hebben opdrachtgevers in bijna alle sectoren. Samen met jou bekijken we wat jouw beste match is op basis van je talenten, ambities en persoonlijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij Rabobank, Ahold Delhaize, Achmea of PostNL. Eén ding is zeker: bij welke opdrachtgever je ook terechtkomt, jouw IT carrière krijgt een vliegende start!

Zij maakten de switch naar IT

 • Ifran Fatehomahed
  Ifran Fatehomahed
  "Ik kon zonder ervaring aan de slag in de IT."
 • Katinka van Luijn
  Katinka van Luijn
  "Ik bleek een echte IT-girl."
 • Roderick van Nievelt
  Roderick van Nievelt
  "Ik heb van puzzelen mijn werk gemaakt."

De voordelen van een traineeship bij Calco

Direct een vast contract
Je wordt betaald vanaf dag 1
Top 200 bedrijven als opdrachtgevers
Samen ontdekken we jouw talent
Expert in opleiden en coachen
NS Business card (ook voor privégebruik)

Veelgestelde vragen over een traineeship bij Calco

 • Kan ik ook starten zonder hbo of wo diploma?

  Zeker! Wij bieden het IT traineeship Potentials aan voor talenten met een havo, vwo of mbo4 diploma, die geen hbo of wo studie hebben afgerond. Geïnteresseerd in Finance? We hebben ook een Finance traineeship Potentials.

 • Wat is het verschil tussen de IT traineeships?

  In het reguliere IT traineeship heb je een opleidingsperiode van 2 maanden en ga je vervolgens voor zo’n 2 jaar op inzet. Het IT traineeship English is volledig in het Engels en staat verder in alles gelijk aan het reguliere traject. Geen hbo of wo diploma op zak? Dan kom je in aanmerking voor het IT traineeship Potentials. Het traject is vrijwel hetzelfde als het reguliere, maar je krijgt indien nodig meer begeleiding. Voor al deze traineeships geldt dat je wordt betaald vanaf dag 1 én je een vast contract krijgt. Tot slot hebben we het Business IT traineeship. Hierbij word je opgeleid om schakel tussen de business en IT te worden. Net als bij de andere traineeships krijg je betaald vanaf dag 1 én een vast contract vanaf het moment dat je op inzet gaat.

 • In welke branches zijn onze opdrachtgevers actief?

  Onze opdrachtgevers zijn top 200 bedrijven van Nederland en zijn actief in diverse braches. Zo hebben we opdrachtgevers binnen logistiek, verzekeringen, bankenwezen, energiemaatschappijen, zorg, retail, en overheid. Denk zoal aan PostNL, Achmea, Rabobank, Eneco, Nationale-Nederlanden, UMCU, bol.com en de Belastingdienst.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

  Voor ons staat de beste match met jou als persoon voorop. We horen daarom graag welke voorkeuren je hebt voor opdrachtgevers en waarom. Wanneer we op zoek gaan naar een opdracht, kijken we of er bij jouw voorkeursopdrachtgevers een functie is die bij jou past. Zo niet, dan bespreken we samen de andere opties. Heb je géén voorkeur? Dat is ook geen probleem.

 • In hoeverre kan ik zelf kiezen in welke functie ik terecht kom?

  In welke functie je terecht komt, ligt van tevoren nog niet vast. We gaan namelijk tijdens de opleidingsperiode samen kijken waar jouw kracht ligt en wat jij leuk vindt om te doen. Dat bepaalt uiteindelijk de richting van de functie die je gaat vervullen.