In Geen categorie

Het is je tweede werkdag bij Calco, en je wordt gelijk getrakteerd op een inspirerend en persoonlijk verhaal van de Chief Information Officer van Nationale Nederlanden, Amir Arooni. Voor de trainees die zijn gestart in de groep van 1 juli was dit het geval.

Waarom de CIO van NN de tijd neemt een uitvoerige presentatie bij Calco te geven? Naast het feit dat Calco en NN al jaren samenwerken, wil Amir de Calco trainees door middel van zijn eigen ervaringen inspireren tot een topcarrière in de IT. Amir vertelt hoe hij als jonge man Iran is ontvlucht en hoe hij door studies en hard werken is opgeklommen tot de functie die hij nu bekleedt. Naast zijn eigen loopbaan ervaringen, deelde hij zijn ervaringen met Calco. Zo gaf hij aan dat hij eerst sceptisch was over Calco, totdat hij zag wat de Calco trainees toevoegen op de werkvloer. Volgens Amir dagen zij het huidige personeel uit door constant waarom-vragen te stellen.

Later in de presentatie gaf Amir de trainees een spoedcursus ‘ondernemen’ voor bij verzekeraars. Waar verdient een verzekeraar geld mee? Wat is de business van tomorrow? Wat voor eco-systemen kunnen verzekeraars ontwikkelen, zodat ze de “Uber” van de verzekeraars worden? Amir daagde de trainees uit en gaf hiermee een uniek inkijkje in de wereld van een CIO. Een mooi advies dat Amir gaf was: zorg ervoor dat je snel kunt inspelen op de veranderende wereld. Houd je team klein, probeer, faal en probeer het nog eens.

Recent Posts