Hoe zorgen wij er als Calco voor dat we onze trainees de juiste opleidingen aanbieden? Een vraag die ons als docententeam altijd scherp houdt, aangezien de IT een werkveld is dat continu in beweging is. Bij Calco streven wij ernaar om de nieuwe generatie IT’ers te verbinden met de plek die IT inneemt in de maatschappij. Dat betekent dat we onze trainees altijd met de laatste relevante ontwikkelingen opleiden.

Dat klinkt mooi, en dan vraag je je misschien af hoe we dat doen. Eenvoudig:

  1. Selecteer de tekst waarvan je een lijst wilt maken.
  2. De docenten en accountmanagers schatten samen in of het een hype of een trend is.
  3. In geval van een trend, ontwikkelen we een nieuwe cursus en bieden we deze vervolgens aan aan onze trainees. Zo beginnen zij altijd met de meest actuele kennis bij de opdrachtgever.

To Cloud or not to Cloud?

Hoe ziet dat er in de praktijk dan uit? Laten we cloud computing, beter bekend als ‘de cloud’, als voorbeeld nemen. Het viel onze accountmanagers op dat cloud computing voor een groot deel van onze opdrachtgevers een uitkomst zou kunnen zijn. Sterker nog, als wij de trainees een stevige basis in deze technologie zouden geven, zou dat onze opdrachtgevers direct een voordeel opleveren: door snel in te spelen op deze vraag, is er relevante kennis bij de opdrachtgever om het verschil te maken en daarmee vooruitstrevend te blijven als organisatie.

Als docententeam zijn wij daarom snel aan de slag gegaan om een passende opleiding te ontwikkelen. Het volledige opleidingstraject van onze trainees werd heroverwogen: ‘Is dit daadwerkelijk een onderwerp om (meer) ruimte voor te maken? Is het een meerwaarde voor zowel trainee als opdrachtgever?’  Kortom: is de cloud een hype of een trend? Sommige opdrachtgevers zijn al geheel of gedeeltelijk over naar de cloud, en anderen denken er over na. Het lijkt er dus op dat cloud computing blijft en daarom is een opleiding op zijn plek.

Als docententeam zorgen wij ervoor dat we altijd de juiste opleidingen op het juiste moment aanbieden.

Cloud Pursuit

Dan volgt automatisch de vraag hoe deze stof over te brengen. Na uitgebreid onderzoek lijkt de certificering Cloud Computing Foundation van EXIN een gedegen basis te geven.

Om het opnemen van kennis te vergemakkelijken hebben we zelf een game ontwikkeld: Cloud Pursuit. Hiermee kunnen onze medewerkers de terminologie spelenderwijs eigen maken. Vervolgens is deze certificering onderdeel van de basisopleiding geworden. Zo heeft elke trainee uit de Calco MasterClass solide basiskennis over cloud computing om de opdrachtgever vooruit te helpen.

Door een snelle reactie op geluiden vanuit ‘het veld’ kan Calco inspelen op ontwikkelingen. We gebruiken onze ervaring om hypes te onderscheiden van trends en daarmee zorgen wij er als docententeam voor dat we onze trainees altijd de juiste opleidingen op het juiste moment aanbieden.

Recent Posts