Maarssen, 29 mei 2018 – Calco, specialist in detachering, coaching en opleiding van jonge en ervaren IT professionals, heeft haar eerste buitenlandse kantoor geopend in Frankfurt. Het succesvolle programma waarbij Nederlandse young professionals zonder IT achtergrond worden opgeleid tot IT professionals bij Nederlandse top 200 bedrijven, wordt nu ook aangeboden voor Duitse young professionals bij Duitse top 200 bedrijven.

Eerste kantoor in Duitsland

Afgelopen maand is het kantoor in Frankfurt geopend. Calco heeft Duitse accountmanagers aangetrokken, om een succesvolle groei te realiseren. Ook alle studenten in het MasterClass programma zijn Duits. De eerste groep studenten is inmiddels al gestart. “In Nederland is Calco zeer succesvol met haar Calco MasterClass. Wij vinden het een mooie uitdaging om dit te verbreden naar het buitenland. Onze ambitie is om in Duitsland net zo groot te worden als in Nederland. Daarnaast is onze ambitie ook om hier marktleider te worden”,  aldus Kelly Grooteman, CEO bij Calco.

Calco MasterClass

Met haar Calco MasterClass biedt het bedrijf young professionals, meestal zonder IT achtergrond, de mogelijkheid om in twee maanden alle benodigde IT kennis te leren. Vervolgens gaan ze bij topbedrijven aan de slag. Na deze periode kan de klant ervoor kiezen de young professional een contract aan te bieden. Ook biedt het bedrijf detacheringsmogelijkheden voor professionals en verzorgt Calco externe trainingen. Calco gelooft dat een IT achtergrond niet nodig is en laat hiermee zien dat talent en competenties belangrijker zijn dan een specifieke studieachtergrond.

Over Calco

Calco, opgericht in 2004, is specialist in detachering, coaching en opleiding van IT professionals. Het bedrijf biedt met haar out-of-the-box aanpak onervaren young professionals de kans om als IT-er te werken bij de Nederlandse en Duitse top 200 bedrijven. Daarnaast verzorgt Calco ook externe trainingen en inhouse opleidingen op maat. Inmiddels heeft het bedrijf 485 werknemers in Nederland en Duitsland en detacheren ze elk jaar meer dan 400 kandidaten. Het hoofdkantoor van Calco is gevestigd in Amsterdam, daarnaast hebben ze een kantoor in Frankfurt om van daaruit de Duitse markt te bedienen.

Recent Posts