Calco’s visie is het nummer 1 zijn in het verbinden van de nieuwe generatie met de plek die IT inneemt in de maatschappij. En waar kun je deze nieuwe generatie beter vinden, dan op de basisschool! Daarom sponsort Calco 20 scholen en geeft vandaag een groep Calco MasterClass Professionals door het gehele land gastlessen aan kinderen uit groep 6,7 en 8. 

Wat is Expeditie micro:bit?

Om zowel leerlingen als leerkrachten in het basisonderwijs enthousiast te maken voor techniek zijn er een tiental toffe lessen ontwikkeld. Deze lessen nemen kinderen spelenderwijs mee in het leren programmeren met de micro:bit. Dit is een kleine minicontroller-board ontwikkeld door de BBC in Engeland. Kinderen kunnen door middel van code allerlei toffe dingen doen, zoals het laten verschijnen van een kompas en versnellingsmeter.

Waarom kinderen leren programmeren?

IT neemt een steeds crucialere rol in, zowel in het bedrijfsleven als in de maatschappij. Hierdoor blijft de vraag naar IT’ers stijgen. Calco zet zich al jaren in om de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verkleinen en onderstreept hierbij het belang om de toekomstige generatie meer kennis en begrip van de IT bij te brengen. Calco deelt de mening van Stichting FutureNL (organisator van de expeditie) dat dit eigenlijk al hoort te beginnen  op de basisschool. Op dit moment maken digitale vaardigheden nog geen vast onderdeel uit van het lesprogramma. Er is dus helaas onvoldoende aandacht voor  technologie, wat maakt dat werkgevers later een nog grotere uitdaging hebben met het vinden van geschikte medewerkers.

Calco steunt dit initiatief!

Als IT-detacheerder, gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers, weet Calco hoe belangrijk vaardigheden zijn in de digitale wereld. “Je kunt er haast niet omheen, code is bijna overal en dat zal alleen maar toenemen in de loop der jaren. Door kinderen op de basisschool kennis te laten maken met programmeren, willen we hen laten ervaren hoe leuk het is en willen we ze laten realiseren wat je er allemaal mee kunt doen.”, aldus Kelly Grooteman, directeur Calco. Op 29 september is de kick-off van de expeditie. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar met initiatieven als deze wordt er zeker al een stap in de goede richting gezet.

Recent Posts