Homepage Finance traineeships Business control traineeship

Word een junior business controller met het traineeship van Calco

Binnen ons traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten in de financiële wereld als junior business controller. We leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland.

Een traineeship is een manier om snel carrière te maken in een bepaald vakgebied. Het is serieuze baan, waarin je betaald wordt vanaf dag 1 en direct een vast contract ontvangt.

Volg het finance traineeship van Calco.

Over het traineeship

In het tweejarig traineeship ga je de theorie al snel toepassen in praktijk. Je start met een opleidingsperiode in ons interne trainingscentrum in Amsterdam. Je leert meteen de basics van je nieuwe vakgebied: Business Control. Maar naast hard skills als SQL, Excel, financiële rapportage, boekhoudprincipes, kennis omtrent wetgeving (vereisten voor financiële rapportage), inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting en projectmanagement ontwikkel je ook je soft skills. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Dan ga je op inzet bij een grote corporate in Nederland. Je houdt maandelijks contact met jouw persoonlijke coach (fieldmanager). Ook kan je altijd (online) trainingen blijven volgen tijdens het traject.

Wat doet een business controller?

Een junior business controller is verantwoordelijk voor het analyseren van financiële gegevens, het ontwikkelen van budgetten en prognoses en het verstrekken van inzichten aan het senior management om zakelijke beslissingen te helpen nemen. Je werkt nauw samen met andere leden van het financiële team om de nauwkeurigheid en integriteit van financiële gegevens te waarborgen.
Je identificeert trends en patronen in financiële gegevens en geeft aanbevelingen om de financiële prestaties te verbeteren. Je bereid indien nodig ad-hoc analyses en rapporten voor.

De voordelen van ons traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons Finance traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT of Finance. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.800 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in deze vakgebieden.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond.
Jouw profiel
 • Om te starten als junior business controller in het traineeship, heb je een hbo- of wo-bachelor diploma (harde eis) nodig. Je studierichting maakt in principe niet uit. Maar het is wel fijn als je tijdens je studie ervaring hebt opgedaan met in elk geval analytische vakken. Verder is het een pre als je economische of boekhoudkundige vakken hebt gevolgd
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Aantoonbare affiniteit met Finance en de wil hebben jezelf hierin verder te ontwikkelen
 • Je hebt oog voor detail en bent analytisch ingesteld
 • Je bent positief kritisch
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een kei in samenwerken
 • Je hebt een probleemoplossende instelling; je identificeert problemen, vindt de oorzaak en ontwikkelt bruikbare oplossingen
 • Je bent flexibel en kunt goed omgaan met ad-hoc verzoeken
 • Je bent integer en proactief
 • Kunt zelfstandig werken, maar komt ook tot je recht in teamverband
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn
Ons aanbod aan jou
 • De mogelijkheid om zonder Finance opleiding een topcarrière tegemoet te gaan als business controller
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Een onkostenvergoeding €1,- netto per werkdag en €2,- netto thuiswerkvergoeding op dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach)
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • Een werkplek bij een top 200 bedrijf van Nederland zoals KLM, Rabobank of T-Mobile
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)

Het traject
 • Crash Course

  Je begint het tweejarig traject met een opleidingsperiode, waarvan je de eerste twee weken in de Crash Course zit. Je maakt kennis met de basis financiën in een corporate omgeving. Je leert onder andere over ondernemingsvormen, fiscaliteit, boekhouden, jaarrekeningen analyseren en het opstellen en analyseren van financiële rapportages zoals resultaatrekeningen, balans en kasstroomoverzichten. Tevens krijg je inzicht in de IT die nodig is om financiële stromen en data te begrijpen en analyseren (informatieanalyse). Ook op het gebied van soft skills krijg je diverse trainingen en ga je jezelf ontwikkelen. Je krijgt dus aardig wat informatie op je af en je leert in korte tijd een heleboel. De Crash Course is je startpunt als Finance professional. We kijken samen waar jij goed in bent en waar jij energie van krijgt.

 • Deep Dives

  Nadat je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste basisprincipes van het Finance vak is het tijd om je richten op je verdere leerpad. Het kan zijn dat dit helemaal gericht zal zijn op Business Control. Echter, als tijdens de Crash Course blijkt dat jouw talenten en interesses op een ander financieel gebied liggen, dan passen we jouw Deep Dives hierop aan. Jouw leertraject is daarmee altijd maatwerk. In deze periode ga je sowieso aan de slag met het behalen een SQL certificaat, bekwaam je je verder in Excel en doe je kennis en kunde op in Tableau en/of Power BI. Verder kan je jezelf gaan verdiepen in financiële rapportage en analyse. Ook krijg je de mogelijkheid om Python te leren en kennis op te doen omtrent data warehousing en gegevensbeheer. Tijdens deze periode blijf je ook op het gebied van soft skills jezelf verder ontwikkelen middels trainingen en coaching.

 • Match

  Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. Zo weten we zeker dat je terechtkomt in de voor jou juiste bedrijfscultuur en succesvol kunt starten als junior business controller.

 • Inzetperiode

  Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden. Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kan je je blijven ontwikkelen door trainingen te volgen zodat je de mogelijkheid hebt te groeien naar een medior positie.
  Zowel live als via ons 360Learning Platform heb jij tijdens je gehele traineeship toegang tot trainingen. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw HQ collega's en mede-trainees nog regelmatig.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Echter blijft dit wel je eigen keuze!

De sollicitatieprocedure

Tijd om te solliciteren! Maar hoe gaat zo’n sollicitatieprocedure bij Calco eigenlijk? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Binnen twee werkdagen hoor je van ons.

 • 2. Telefonisch contact
  Telefonisch contact
  Match? We nodigen je graag uit voor onze kennismakingsdag. Voordat je langskomt maak je een analytische test.
 • 3. Kennismakingsdag
  Kennismakingsdag

  Graag gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen.

 • 4. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Verloopt alles positief? Dan ontvang je een aanbieding van ons!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Business control traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Sharon Lou
Sharon Lou Campus Recruiter