Kies voor een carrière in Finance!

Maak de switch naar Finance

Werken in de financiële sector saai? Zeker niet!

Deze sector is van vitaal belang en is continu in ontwikkeling. Want wat moeten wij zonder geld, hypotheken, verzekeringen en pensioenen? En hoe kan ons vermogen het best worden beheerd en bewaakt? Dat is onder andere waar Finance professionals zich mee bezighouden, maar dat is niet alles! Want door de razendsnelle ontwikkeling van (informatie)technologie, zijn er veel nieuwe functiegebieden ontstaan in dit vakgebied.

Op zoek naar een carrière in Finance?

Wat is Finance?

Finance is de Engelse term voor het Nederlandse woord financieel. Dit betekent eigenlijk alles wat met geld te maken heeft en dit maakt het begrip heel ruim. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen de ‘sector’ (o.a. Banken en Verzekeraars) en ‘de functie’ (alles en iedereen die in een bedrijf met ‘geldstromen’ bezig is). Wij bedoelen dat laatste. Het Calco Finance traineeship is gericht op de ‘Finance functie’ in allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Op zoek naar een carrière in Finance?

Aanbod in functies

Binnen finance is er een groot scala aan diverse functies. Wil jij je richten op het analyseren en interpreteren van financiële gegevens en op basis van data gedreven strategieën bedrijfsprestaties verbeteren? In het financial data analyse traineeship word je opgeleid tot financial data analist. Ben je er nog niet uit welke richting passend is voor jou? In het Finance traineeship proef je diverse richtingen zoals accountancy, CDD, AML, en financial enginering. Samen zoeken we uit waar jij je in gaat specialiseren. Via onze traineeships kom je terecht bij de top 200 bedrijven van Nederland. Zo maakt jouw carrière een vliegende start!

Werken bij Calco

Ontdek onze Finance traineeships

Meer leren over dit vakgebied? Daar kunnen we jou goed bij helpen. Want ook zonder finance studieachtergrond kan je starten met een van onze Finance traineeships. Bekijk onze vacatures snel!

De voordelen van een traineeship bij Calco

Direct een vast contract
Je wordt betaald vanaf dag 1
Top 200 bedrijven als opdrachtgevers
Samen ontdekken we jouw talent
Expert in opleiden en coachen
NS Business card (ook voor privégebruik)

Veelgestelde vragen over een traineeship bij Calco

 • Kan ik alleen solliciteren als ik net ben afgestudeerd?

  Recent afgestudeerd zijn is geen harde eis; het traineeship staat namelijk voor iedereen open om te solliciteren. We hebben dan ook genoeg trainees in dienst die al een aantal jaar werkervaring hebben opgedaan in een andere sector en nu de switch wilden maken naar Finance. Wat wel goed is om te weten, is dat je - omdat je zonder werkervaring in de sector start - je een junior uitgangspositie hebt met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

 • Kan het traineeship ook parttime gevolgd worden?

  Het traineeship kan enkel fulltime gevolgd worden. De eerste twee maanden word je 40 uur p/w opgeleid. Vervolgens ga je op inzet bij een opdrachtgever, waar je ook voor 40 uur p/w aan de slag gaat.

 • In hoeverre kan ik zelf kiezen in welke functie ik terecht kom?

  In welke functie je terechtkomt, ligt van tevoren nog niet vast. We gaan namelijk tijdens de opleidingsperiode samen kijken waar jouw kracht ligt en wat jij leuk vindt om te doen. Dat bepaalt uiteindelijk de richting van de functie die je gaat vervullen.

 • Kan ik ook starten zonder hbo of wo diploma?

  Helaas niet met een Finance traineeship. Wel bieden we het IT traineeships Potentials.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

  Voor ons staat de beste match met jou als persoon voorop. We horen daarom graag welke voorkeuren je hebt voor opdrachtgevers en waarom. Wanneer we op zoek gaan naar een opdracht, kijken we of er bij jouw voorkeursopdrachtgevers functies zijn die bij jou passen. Zo niet, dan bespreken we samen de andere opties. Heb je géén voorkeur? Dat is ook geen probleem.

 • In welke branches zijn onze opdrachtgevers actief?

  Onze opdrachtgevers zijn top 200 bedrijven van Nederland en zijn actief in diverse branches. Zo hebben we opdrachtgevers binnen logistiek, verzekeringen, bankenwezen, energiemaatschappijen, zorg, retail, en overheid. Denk zoal aan PostNL, T-Mobile, Achmea, Rabobank, Eneco en Nationale-Nederlanden.

 • Hoe lang duurt de opleidingsperiode?

  De officiële interne opleidingsperiode is 8 weken. Daarna ben je klaar om op inzet te gaan. Voor de één sluit de opleidingsperiode naadloos aan op de inzetperiode, voor de ander kan het zijn dat de beste match iets langer duurt. Geldt dit voor jou, dan heb je totdat jouw inzet start de mogelijkheid meer cursussen te volgen en deel te nemen aan projecten om jezelf verder te ontwikkelen.