Homepage Finance traineeship Carrière in Finance

De start van jouw Finance carrière

Werken in de financiële sector saai? Zeker niet!

Deze sector is van vitaal belang en is continu in ontwikkeling. Want wat moeten wij zonder geld, hypotheken, verzekeringen en pensioenen? En hoe kan ons vermogen het best worden beheerd en bewaakt? Dat is onder andere waar Finance professionals zich mee bezighouden, maar dat is niet alles! Want door de razendsnelle ontwikkeling van (informatie)technologie, zijn er veel nieuwe functiegebieden ontstaan in dit vakgebied.

Wat is Finance?

Finance is de Engelse term voor het Nederlandse woord financieel. Dit betekent eigenlijk alles wat met geld te maken heeft en dit maakt het begrip heel ruim. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen de ‘sector’ (o.a. Banken en Verzekeraars) en ‘de functie’ (alles en iedereen die in een bedrijf met ‘geldstromen’ bezig is). Wij bedoelen dat laatste. Het Calco Finance & Control traineeship is gericht op de ‘Finance functie’ in allerlei soorten bedrijven en organisaties.

Een groot aanbod in functies én werkgevers

Als je werkt op een financiële afdeling, zal jij je binnen een bedrijf bezighouden met (de inkomende en uitgaande) geldstromen. Misschien dat je in eerste instantie denkt aan boekhouden en jaarrekeningen lezen, maar doordat technologie zich blijft ontwikkelen, veranderen bedrijven mee. Zij moeten verregaande maatregelen nemen om persoonsgegevens te kunnen bewaken. Naast online veiligheid ontstaan er veel toffe, innovatieve technieken binnen de Finance. Denk bijvoorbeeld aan het gemak dat betalingsapps en het kunnen doen van online betaalverzoeken ons de laatste jaren hebben opgeleverd. Ook deze fintech innovaties behoren tot het Finance vak. Werken in de financiële wereld is veelzijdig en de kansen zijn enorm! En het toffe is: via het Finance & Control traineeship van Calco kom je terecht bij de top 200 bedrijven van Nederland. Zo zorg je ervoor dat jouw carrière een vliegende start maakt!

Werken bij Calco

Ontdek het Finance & Control traineeship

Meer leren over dit vakgebied? Daar kunnen we jou goed bij helpen. Want ook zonder dat je een relevante studie hebt gevolgd, kan je starten met het Finance & Control traineeship. Bekijk snel de vacature!

De voordelen van een traineeship bij Calco

Direct een vast contract
Je wordt betaald vanaf dag 1
Top 200 bedrijven als opdrachtgevers
Samen ontdekken we jouw talent
Expert in opleiden en coachen
NS Business card (ook voor privégebruik)

Inhousedagen en webinars

Ben jij benieuwd naar een carrière in de Finance en ontvang je graag meer informatie? Maandelijks organiseren wij inhousedagen (op kantoor) en webinars waarbij je de Calco sfeer kunt proeven en je terecht kunt met al je vragen. Een gezellige en informele manier om kennis te maken!

Veelgestelde vragen over een traineeship bij Calco

 • Kan ik alleen solliciteren als ik net ben afgestudeerd?

  Recent afgestudeerd zijn is geen harde eis; het traineeship staat namelijk voor iedereen open om te solliciteren. We hebben dan ook genoeg trainees in dienst die al een aantal jaar werkervaring hebben opgedaan in een andere sector en nu de switch wilden maken naar Finance. Wat wel goed is om te weten, is dat je - omdat je zonder werkervaring in de sector start - je een junior uitgangspositie hebt met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.

 • Kan het traineeship ook parttime gevolgd worden?

  Het traineeship kan enkel fulltime gevolgd worden. De eerste twee maanden word je 40 uur p/w opgeleid. Vervolgens ga je op inzet bij een opdrachtgever, waar je ook voor 40 uur p/w aan de slag gaat.

 • In hoeverre kan ik zelf kiezen in welke functie ik terecht kom?

  In welke functie je terechtkomt, ligt van tevoren nog niet vast. We gaan namelijk tijdens de opleidingsperiode samen kijken waar jouw kracht ligt en wat jij leuk vindt om te doen. Dat bepaalt uiteindelijk de richting van de functie die je gaat vervullen.

 • Kan ik ook starten zonder hbo of wo diploma?

  Helaas kun je zonder hbo of wo diploma niet starten met het Finance & Control traineeship. Wel bieden wij het IT traineeship Potentials aan voor talenten met een havo, vwo of mbo4 diploma, die geen hbo of wo studie hebben afgerond.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

  Voor ons staat de beste match met jou als persoon voorop. We horen daarom graag welke voorkeuren je hebt voor opdrachtgevers en waarom. Wanneer we op zoek gaan naar een opdracht, kijken we of er bij jouw voorkeursopdrachtgevers functies zijn die bij jou passen. Zo niet, dan bespreken we samen de andere opties. Heb je géén voorkeur? Dat is ook geen probleem.

 • In welke branches zijn onze opdrachtgevers actief?

  Onze opdrachtgevers zijn top 200 bedrijven van Nederland en zijn actief in diverse branches. Zo hebben we opdrachtgevers binnen logistiek, verzekeringen, bankenwezen, energiemaatschappijen, zorg, retail, en overheid. Denk zoal aan PostNL, Achmea, Rabobank, Eneco en Nationale-Nederlanden.