Homepage Finance traineeships Finance traineeship

Zonder relevante studieachtergrond carrière maken in de Finance? Het kan bij Calco!

Met het Finance traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten in de financiële wereld. We leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. En wist je al dat wij jou betalen vanaf dag 1 én dat je een vast contract van ons krijgt? Solliciteer vandaag nog op het traineeship!

Volg het finance traineeship van Calco.

Over het traineeship

In het tweejarig Finance traineeship ga je de theorie al snel toepassen in praktijk. Je start met een opleidingsperiode van twee maanden in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam. We leren je de basis van Finance. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Dan ga je op inzet bij een top 200 bedrijf van Nederland. Tijdens je inzet komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) maandelijks langs om te sparren en om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt jezelf verder blijven ontwikkelen via ons opleidingscentrum en je ambities realiseren. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Richtingen
 • Fintech

  Deze richting is interessant als je jouw finance affiniteit wilt combineren met aspecten vanuit IT. Fintech is ontstaan door de vele innovaties in de financiële sector, denk aan digitalisering, robotisering en de rol van data analytics. Binnen fintech vallen verschillende functies. Zoals financial engineer of modeller waarbij je financiële problemen oplost via statistiek, economie en toegepaste wiskunde. Liever aan de slag met data? Wordt data- of informatieanalist en focus je op het analyseren van data.

 • Finance & Control

  Deze richting is voor jou interessant wanneer je graag in een financiële functie aan de slag gaat. Binnen het werkveld van finance & control richt je je op het gezond houden van de gehele financiële huishouding van een organisatie. Afhankelijk per functie, zijn de belangrijkste werkzaamheden het overzichtelijk maken van financiële gegevens, bevindingen presenteren en advies geven aan het managementteam over de financiële bedrijfsvoering. Rollen waar je in terecht kunt komen zijn accountant, financial controller of business controller.

 • Compliance

  Compliance is een juridische richting binnen de financiële sector. Met compliance wordt aangeduid dat een persoon of organisatie werkt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving en dus streeft naar een veilige en betrouwbare manier van werken. Het doel is om witwassen, fraude en terrorismefinanciering te voorkomen en daarmee de bijbehorende schade en risico's te beperken. Functies waar je in terecht kunt komen zijn CDD/KYC analist of AML analist.

De voordelen van ons traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons Finance traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT of Finance. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.800 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Wij verwelkomen iedereen bij Calco. Wij doen niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gemaakte studiekeuze? Is voor ons niet belangrijk. Wij kijken naar jouw intrinsieke kwaliteiten. Naar jouw potentie en talent. De juiste talenten in combinatie met de wil om te leren en de durf om een carrièreswitch aan te gaan, maken een Calco’er. Juist doordat elke Calco’er iets unieks meebrengt, krijgen wij meer creativiteit, werkplezier en betere resultaten op de werkvloer.

Jouw profiel
 • Je hebt een hbo- of wo-bachelor diploma (harde eis), je studierichting maakt niet uit. Geen hbo of wo diploma? Check het Finance traineeship Potentials
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Aantoonbare affiniteit met Finance en de wil hebben jezelf hierin verder te ontwikkelen
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn.
Ons aanbod aan jou
 • Betaald vanaf dag 1 van het traineeship (en vanaf inzet een startsalaris van €2545)
 • Direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld
 • Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan
 • De mogelijkheid om zonder Finance opleiding een topcarrière tegemoet te gaan in de Finance sector
 • Begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om terecht te komen bij een topbedrijf in Nederland zoals Rabobank, Nationale-Nederlanden, Achmea of PGGM
 • Diverse opleidingsmogelijkheden bij Calco
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov vergoeding. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card die je ook privé en in het weekend mag gebruiken

Het traject
 • Crash Course (week 1-2)

  Je begint het tweejarig traject met een opleidingsperiode van twee maanden, waarvan je de eerste twee weken in de Crash Course zit. Je maakt kennis met de basis financiën in een corporate omgeving. Je leert boekhouden, jaarrekeningen analyseren, financiële administratie en fiscale concepten begrijpen. Maar ook krijg je inzicht in de IT die nodig is om financiële stromen en data te begrijpen en analyseren (informatieanalyse). Je krijgt dus aardig wat informatie te verwerken!

 • Deep Dives (week 3-8)

  Nadat je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste basisprincipes van het Finance vak is het tijd om je te gaan specialiseren. Natuurlijk kijken we samen welke specialisatie het beste bij jou past. We houden hierbij rekening met jouw kwaliteiten, leerpunten, wensen en ambities. Kies je voor data-analyse binnen de finance? Richt jij je liever op de financiële huishouding van een organisatie? Of wordt compliance echt jouw ding?
  In deze periode ga je ook aan de slag met het behalen van een Scrum- en SQL- en Wft (Wet op het financieel toezicht) certificaat.

 • Match

  Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. We kijken naar een geschikte rol voor jou, maar ook vinden we het belangrijk dat jij past in de bedrijfscultuur van een opdrachtgever.

 • Inzetperiode

  Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden! Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) namelijk langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen. Zo helpt Calco je om ook tijdens je inzetperiode je ambities te realiseren. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw Calcollega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Echter blijft dit wel je eigen keuze!

De sollicitatieprocedure

Tijd om te solliciteren! Maar hoe gaat zo’n sollicitatieprocedure bij Calco eigenlijk? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de sollicitatiedeadline is op 22 maart 2023 om 23:59

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Binnen twee werkdagen hoor je van ons.

 • 2. Telefonisch contact
  Telefonisch contact
  Match? We nodigen je graag uit voor onze kennismakingsdag. Voordat je langskomt maak je een analytische test.
 • 3. Kennismakingsdag
  Kennismakingsdag

  Graag gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen.

 • 4. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Verloopt alles positief? Dan ontvang je dezelfde dag nog een aanbieding!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Erwin Hazenoot
Erwin Hazenoot Campus Recruiter