Hoofdkantoor Calco verhuist naar Amsterdam

 In Uncategorized

IT talentontdekker Calco verhuist deze week naar Amsterdam Sloterdijk. Het bedrijf, onder leiding van CEO Kelly Grooteman, leidt al 13 jaar jonge getalenteerde starters op de arbeidsmarkt, zonder ervaring in de IT, gedurende een tweejarig traineeship op tot IT professionals. En doet dat zó goed, dat het pand in Maarssen te klein werd voor het succesvolle bedrijf.

Het nieuws dat Calco snel groeit, is niet geheel nieuw. In maart van dit jaar werd al bekend dat Calco in de top 10 van snelst groeiende bedrijven van Nederland staat. De verhuisplannen spelen uiteraard al langer. CEO Kelly Grooteman: “De verhuizing naar een groter en centraler gelegen kantoor was voor ons bedrijf de juiste stap op het juiste moment. Onze top 10 plek onderstreept dat alleen maar. Om aan onze ambities en die van onze opdrachtgevers te voldoen hebben wij behoefte aan een modern kantoor op een aantrekkelijke goed bereikbare locatie. Amsterdam is een metropool met een internationale aantrekkingskracht op sollicitanten. Door ons te vestigen in een stad waar de beste mensen willen werken, kunnen wij tegemoetkomen aan de groeiende vraag van onze opdrachtgevers naar top trainees.”

Op de vraag of dat de enige reden is om voor Amsterdam te kiezen antwoordt Grooteman: “Amsterdam biedt ons over de gehele linie meer mogelijkheden. Door nog meer trainees op te leiden, kunnen wij onze filosofie op grotere schaal bij opdrachtgevers bewijzen en uitdragen. Wij hebben ondervonden dat IT talent niet samenhangt met een bepaalde studieachtergrond. Iemand die Bewegingswetenschappen heeft gestudeerd kan bijvoorbeeld een super IT talent zijn. Wij denken niet in hokjes en willen andere bedrijven overtuigen dat die mindset tot grote successen kan leiden. Daarbij richten wij ons niet alleen op Nederlandse bedrijven: wij merken door onze internationalisering een toenemende roep om buitenlandse trainees. Ook voor hen is Amsterdam een aansprekende stad.”

Grooteman besluit: “De verhuizing is niet de enige verandering die wij doorvoeren. Ons nieuwe pand is niet alleen ruimer, maar heeft ook een eigentijdse uitstraling. Het was daarom een logische keuze om tegelijk met onze verhuizing een verandering in onze huisstijl door te voeren. Het oude blauw/grijze logo verdwijnt en wordt vervangen door een nieuw fris groen logo met een veelkleurige huisstijl. Kortom: niet alleen onze locatie, maar ook ons nieuwe uiterlijk past beter bij onze toekomstplannen.”

Recent Posts

Start typing and press Enter to search