Homepage Blogs Analytische test

Analytische test

Calco
|
2 minuten
Gefeliciteerd, je gaat de analytische test van Calco maken! Spannend, want wat kan je nou verwachten? Met een beetje voorbereiding, kom je al een heel eind! Je motivatie en cv waren in elk geval zó goed dat je de test mag maken. Dus keep calm and carry on.

Wij vinden de test een belangrijk element in ons selectieproces, omdat we deze zo hebben samengesteld dat wij aan de resultaten kunnen zien of jouw analytische vaardigheden passen bij een carrière in de IT of Finance. De test is al door heel wat potentiële trainees gemaakt, dus we delen alvast graag wat learnings met je. Door deze toe te passen, vergroot je je slagingskans aanzienlijk.


Hierbij wat tips:


1. Bereid je goed voor


Wij testen op drie onderdelen, namelijk cijferreeksen, figuurreeksen en redactionele sommen. Zoek hier van tevoren genoeg informatie over op en lees je in. Zo weet je wat je kan verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.


2. Oefen. Oefen. Oefen.


Door te oefenen ontdek je de logica achter de verschillende soorten vragen en merk je dat je steeds sneller tot een antwoord komt. Handig, want de test heeft een tijdslimiet. Daarom is het ook verstandig om te oefenen met een timer om de tijdsdruk te ervaren. Je hebt namelijk maar één kans om de test te maken en die kans wil je natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Online kun je vragen oefenen per onderdeel, kijk maar op 1. www.ixly.com/nl/oefentesten, of 2. www.123test.nl.


3. Oef een moeilijke vraag


Ai, weet je het antwoord tijdens de test even niet? Noteer het nummer van de vraag en sla deze over. Als je later tijd over hebt, kun je altijd nog even terug. Heb je geen tijd over, dan is er geen man overboord. Je krijgt namelijk puntenaftrek voor een foutief beantwoorde vraag, maar wint noch verliest punten als je geen antwoord invult.


4. Start de test


Mooi, je bent er klaar voor! Alle voorbereidingen zijn gedaan en je hebt alle onderdelen goed geoefend.

Zorg dat je tijdens de test geen afleidingen om je heen hebt (telefoon uit, briefje op de deur), je laptop goed opgeladen is (of beter: de stekker in het stopcontact zit), je een losse muis hebt en pen, papier en rekenmachine bij de hand hebt. Je kunt de test niet pauzeren, dus ga van tevoren naar het toilet. Zodra je de test start, moet je hem afmaken.

Veel succes en ‘You can do IT’!


Klaar!


Je. hebt. de .test. af. De adrenaline pompt nog door je aderen, maar je hebt de eindstreep gehaald! En nu? Op de eerstvolgende werkdag hoor je van ons hoe je de test hebt gemaakt en of je doorgaat naar de assessmentdag bij ons op kantoor in Amsterdam.

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!