Homepage Blogs Een hechte startgroep

Een hechte startgroep

Brenda de Bie
|
2 minuten
Toen ik in september 2022 begon met het Finance traineeship, was ik best gespannen. Starten in een nieuwe werkomgeving, een nieuw vakgebied en nieuwe collega's. Alles bij elkaar een hoop veranderingen.
Gelukkig startte ik het traineeship met een gezellige groep en was het fijn om Calco als bindende factor te hebben. Voor iedereen was alles nieuw en dit zorgde voor een fijne sfeer waar iedereen elkaar graag hielp en op elkaar kon rekenen.

De Crash Course

De eerste twee weken van de opleidingsperiode, de Crash Course, vond ik een ontzettend leuke, maar intensieve periode. Ik kreeg heel veel kennis overgedragen van de vele trainers van Calco, maar ook hier waardeerde ik mijn startgroep des te meer. Ik kon altijd terecht bij mijn medetrainees. We hielpen elkaar met voorbereiden en werkten fijn samen, maar ook na de les evalueerden we met elkaar. Omdat je samen tegelijk start in de Crash Course, maak je samen de stof eigen en bereid je met deze specifieke groep de lessen voor. Dat vond ik heel waardevol.

Successen vieren

Elke vrijdagmiddag wordt er door een team trainees een weekafsluiting georganiseerd met een aansluitende borrel. Ik weet nog tijdens mijn eerste borrel dat ik bijna niet wist wat me overkwam; zoveel enthousiasme zat er in mijn collega’s waardoor er in de hele ruimte een positieve sfeer hing. Allereerst begonnen we met de ‘celebrations’. Wanneer iemand iets te vieren had, werd dat door de ruimte geroepen. Denk aan het behalen van een certificaat of het nieuws dat iemand op inzet mocht. Om dit succes te vieren werd er vervolgens gejoeld en geklapt door de rest van de trainees. Wat was dat gaaf! Ook tijdens de volgende weekafsluitingen stond het vieren van de successen centraal, maar ook was er altijd ruimte voor een leuke activiteit. Daarna kon er nog gezellig bijgepraat worden met alle trainees en personeel van het hoofdkantoor.

Inzetperiode

Na de opleidingsperiode bij Calco, ben ik op inzet gegaan bij Nationale-Nederlanden als accountant. Ik vond de omslag van werken bij Calco naar Nationale-Nederlanden dan ook wel even wennen. Ook is het een spannende periode als je begint met je inzet, aangezien je vaak niet zo goed weet waar je terechtkomt of wat je precies gaat doen. Je begint immers in een nieuwe werkomgeving met weinig kennis van het vak. Het kan voelen alsof je in het diepe wordt gegooid, maar gelukkig word je vanuit Calco heel goed en actief begeleid. Je staat er dus echt niet alleen voor. Dankzij de fijne begeleiding en open communicatie kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik op mijn plek zit! Naast de begeleiding vanuit Calco, was het fijn om in contact te blijven met mijn startgroep. Voor de gezelligheid maar ook voor vragen. Daarnaast vieren we samen nog steeds onze successen en spreken we elkaar heel vaak. Ik heb er echt een paar vrienden bij gekregen!
Ja, ik ben tot op de dag van vandaag heel blij met mijn keuze voor Calco.
Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!