Homepage Blogs Het verhaal van Katinka

Het verhaal van Katinka

Katinka van Luijn
|
2 minuten

Even voorstellen...


“Hoi! Mijn naam is Katinka. Ik ben 24 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik heb een studieachtergrond in Wiskunde en ben momenteel via Calco ingezet bij Van Lanschot Kempen als developer.”

Developer! Wow! Vanwaar deze rol?

“Ik verwachtte al wel dat zoiets bij mij zou passen omdat ik altijd goed geweest ben in bètavakken. Nu ik daadwerkelijk developer ben, merk ik dat dit echt mijn ding is. Ik blijf verschillende programmeertalen leren zoals Blazor (dat is een combinatie van HTML, CSS, C#) en Power platform (een low code platform). In die laatste heb ik nooit eerder gewerkt; juist leuk dus om mij hier meer in te verdiepen! Ik bleek dus een echte IT-girl.”

Waarom de keuze voor Calco?

“Calco staat in contact met top 200 bedrijven. Dat klinkt niet alleen interessant, maar dat is het ook echt. Er zijn zoveel verschillende aspecten van IT. Bij grote bedrijven zijn er vaak verschillende afdelingen op alle vlakken van IT waardoor je sowieso veel kunt leren. Daarnaast geeft Calco waardevolle soft skill trainingen. Niet alleen in de opleidingsperiode, maar ook tijdens de inzetperiode ben je nog veel bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling. Het gaat in het traineeship dus niet alleen om het ‘hardcore’ IT.”

Hoe ervaarde je sfeer tijdens de opleidingsperiode bij Calco?

“Heel gezellig! Iedereen zit in exact hetzelfde schuitje: je start in een groep met mensen die allen nieuw zijn in IT en aan het ontdekken zijn welke richting het beste bij hen past. Juist door die verschillende achtergronden heb je veel met elkaar te bespreken en kun je veel van elkaar leren.”

Wat wil je zeggen tegen vrouwen die twijfelen over de IT?

“Stop hiermee! Met twijfelen dan. Vroeger was de IT misschien een mannenwereld, maar nu al lang niet meer. Daarnaast is de IT zo breed! De IT klinkt als één ding, maar eigenlijk is IT juist het grootste onderdeel van veel bedrijven. Er zijn zoveel verschillende rollen in dit vakgebied. Er zit vast en zeker ook een rol voor jou bij waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat ik zo’n hard-core IT’er zou worden?
Daarnaast kun jij het verschil maken door zelf de IT in te stappen. Zo komen we hopelijk van dit stomme vooroordeel af 😉.”


Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!