Homepage Blogs Match made in Heaven

Match made in Heaven

Nina Kuijsten
|
3 minuten
Gefeliciteerd! Je bent de uitdaging aangegaan en hebt besloten in het diepe te springen: terug in de ‘schoolbanken’ en klaar voor een verse start in een nieuwe sector en nieuw bedrijf. Maar nu?

Best spannend allemaal, want het IT veld is zo groot en voor velen zijn de mogelijkheden en wat het allemaal precies inhoudt nog redelijk onbekend terrein. Hoe zorg je er nou voor dat je op een fijne plek terechtkomt met een functie die bij jou past? Hoe ontstaat de goede match?

The team behind the Calcollega

Gelukkig sta je hier niet alleen voor en is er een team van ervaren mensen om je heen, gefocust om een zo goed mogelijke plek voor jou te vinden. Zelf vond ik deze hulp heel fijn – en het is één van de redenen dat ik voor Calco heb gekozen.

Je hebt het wellicht niet meteen door, maar vanaf het moment dat jij de eerste stap zet binnen Calco, begint het balletje te rollen om een match te vinden voor jou. Tijdens het recruitmentproces wordt er een eerste zetje gedaan door te peilen waar je allemaal voor open zou staan qua functies en of er bepaalde dealbreakers zijn. De Crash Course is vervolgens een goede snelkookpan om een beeld te krijgen van wat je mogelijk leuk en minder leuk vindt binnen de IT sector, waar je talent ligt of minder sterk in bent. Technisch, functioneel of business kant, begin of einde van een proces, individueel of groepswerk. Het komt allemaal aan bod.

Onder begeleiding ontdek je wat jouw sterke en ontwikkelpunten zijn, waar je energie van krijgt en wat je leuk vindt om te doen (of juist helemaal niet). Terug naar de kern: wat zijn de waarden die voor jou belangrijk zijn?

Intakegesprek

Wanneer je accountmanager denkt een geschikte plek voor je te hebben gevonden, ga je het gesprek aan met de potentiële werkgever. Geen zorgen: je oefent voorafgaand aan het gesprek samen met de accountmanager die de werkgever goed kent en die je dus alle tips en tricks kan geven om het gesprek succesvol te laten verlopen. Bel ook zeker even met een Calco’er die al op inzet is bij de werkgever, zodat je ook een beeld krijgt van de meer informele aspecten zoals de sfeer op de werkvloer: maak gebruik van het Calco netwerk.

Probeer het gesprek een beetje hetzelfde aan te pakken als een echte sollicitatie: jij wil de inzetplek, maar je wil ook weten of de plek wat is voor jou. Stel vragen, verkoop jezelf, maar wees ook oprecht. Dat is de enige manier om erachter te komen of er een klik is en de plek bij jou past.

Duw in de goede richting

Zie de plek waar je op inzet gaat niet als je eindbestemming die gelijk helemaal perfect moet aansluiten op alles wat je zou willen en wie je bent. Zie het als een duw in de goede richting. Geef jezelf de tijd om aan te komen in het bedrijf, leer je functie kennen, leer het bedrijf kennen en je collega’s. Blijf in gesprek met je HR manager en fieldmanager en kom erachter wat wel en niet bij je past.

Mijn advies? Sta open voor wat Calco denkt dat een goede optie zou zijn voor jou. De IT wereld is namelijk ontzettend breed en een functie bij het ene bedrijf kan heel anders uitpakken dan dezelfde functie bij het andere bedrijf. Bovendien kan het ook zijn dat het een goede functie is om kennis te maken met het bedrijf en zijn er bijna altijd mogelijkheden om, wanneer je eenmaal je draai hebt gevonden, door te groeien binnen je inzetplek naar een functie die wellicht beter aansluit op je kwaliteiten.Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!