Homepage Blogs Mijn ontwikkeling binnen de IT

Mijn ontwikkeling binnen de IT

Bob Tonglet
|
3 minuten
Voordat ik aan dit avontuur begon was ik vooral “wel goed met computers”. Zo regelde ik de computerzaken voor mijn moeder en haar bedrijfje, maakte ik menig website voor de bandjes waar ik in speelde en loste ik in mijn studentenhuis elk internet- of computerprobleem op.

Toen ik opzoek ging naar een nieuwe uitdaging, was de interesse in IT er dus al, maar had ik nog weinig concrete kennis. Nadat ik een webinar van Calco had gevolgd werd de interesse in de IT alleen maar groter. Er werd met enthousiasme verteld over het Calco traject, de inzetten en we kregen een waardevolle presentatie over praktijkervaringen van trainees op inzet.

Voor mij werd ook duidelijk dat, wilde ik deze stap maken, het moest slagen. Ik ging immers mijn vaste baan als pianoleraar opzijzetten voor de IT. In het weekend en de week na de webinar ben ik me volledig gaan verdiepen in de IT. Welke werkzaamheden zijn er en wat houdt het in? En wat spreekt mij aan? Ik ben vervolgens gestart met een Python cursus om een idee te krijgen van programmeren en de manier van denken die daarbij hoort. Deze cursus trok mij over de streep; ik vond het supertof om die kleine puzzels op te lossen en de computer te vertellen wat hij voor mij moest doen. Na de leuke sollicitatiegesprekken en de toelatingstesten was ik aangenomen bij Calco!

Mijn start bij Calco


In september 2020 ben ik gestart bij Calco. Het begon met 2 weken “Crash Course”; een flinke sprong in het diepe! Erg intensief, maar een heel leerzame periode. In het begin vond ik het nog best even wennen en ook flink aanpoten. Veel dingen waren voor mij totaal nieuw dus had ik het gevoel dat ik veel vragen moest stellen en dit was ik natuurlijk niet meer gewend na jaren te hebben gewerkt als leraar. Wat ik fijn vond is dat mijn vragen vaak werden beantwoord met een andere vraag om je een zetje in de goede richting te geven, maar het antwoord niet te verklappen. Zo leer je niet alleen wat goed en fout is, maar vooral ook hoe je bij de juiste oplossing komt.

Na de Crash Course was wel duidelijk dat mijn interesse vooral lag bij het programmeren ofwel problemen oplossen. In een persoonlijk gesprek gingen we mijn resultaten bespreken en kon ik mijn voorkeur uitspreken over welke “Deep Dive” ik wilde doen. Na uitvoerig overleg van de docenten, werd Powershell, een scripttaal voor taakautomatisering en configuratie beheer, voorgelegd. Dit vond ik interessant en uitdagend om te doen, sterker nog, ik gebruik het nu dagelijks in mijn werkzaamheden.

Richting mijn inzet bij Prime Vision


Na verschillende “Deep Dives” en certificaten te hebben behaald kwam daar dan eindelijk een mogelijke inzet. Door Calco werd ik gematched met Prime Vision. Hierbij werd natuurlijk gekeken naar mijn IT-kennis en certificaten, maar veel belangrijker nog ze kijken naar wie ik als persoon ben.

Er wordt gekeken naar of iemand bij een bedrijf past, hoe de potentiële opdrachtgever jou in zijn team ziet en misschien wel het allerbelangrijkste, wat jij in een baan zoekt. Dan volgt er een intakegesprek, dat is een soort sollicitatiegesprek, maar dan prettiger. Je wordt namelijk door Calco helemaal voorbereid en meegenomen in het proces. Zo voer je van tevoren een oefengesprek met je accountmanager van de desbetreffende opdrachtgever en krijg je tips en trucs mee. Ook werk je met je begeleider aan een sterk verhaal met duidelijke voorbeelden zodat je op alle vragen antwoorden hebt. Als het tijd is voor jouw intakegesprek, ben je dus op-en-top voorbereid!

Uiteindelijk zit ik super op mijn plek bij Prime Vision en is het dus een goede match! Ik krijg in mijn rol als tester veel ruimte om programmeerwerk op te pakken om de testen te automatiseren, dus ik doe het werk wat ik graag wilde doen. Ook merk ik dat mijn persoonlijke eigenschappen goed van pas komen in mijn rol.

Mocht jij nu denken dit is echt iets voor mij? Of wil jij perfect voorbereidt zijn op je gesprek bij Calco? Stuur mij zeker een berichtje, zodat ik je kan helpen!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!