• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

De voordelen van een IT traineeship bij Calco

Amber Oostindie
3 minuten
Ben je tot de conclusie gekomen dat de studierichting die je hebt gekozen misschien toch niet zo goed bij je past? Maar ben je niet van plan een compleet nieuwe opleiding te volgen? Of heb je net zoals ik, tijdens je vorige baan gemerkt dat je IT eigenlijk toch wel veel interessanter vindt? Dan is een IT traineeship de perfecte oplossing! Ik heb de grootste voordelen alvast voor je op een rijtje gezet.

Ontdek en ontwikkel jouw technische skills

Natuurlijk zul je pas je echte technische kennis en ervaring opdoen zodra je op inzet bent maar tijdens de opleidingsperiode bij Calco word je alvast ondergedompeld in de wereld van IT. Trainingen die je zult volgen zijn onder andere “Analysis & Design”, “Databases”, “Programming” en “Agile & Scrum”, maar voorafgaand hieraan zal eerst het IT-landschap behandeld worden. Wel zo handig om een goed beeld te krijgen van IT (mocht je dat nog niet hebben)! Zo start je in ieder geval met een basis aan kennis en ervaring. Het belangrijkste is vooral het begrijpen van de denkprocessen omdat elk bedrijf weer gebruikmaakt van verschillende systemen en applicaties.

Haal het beste uit jezelf met het inzetten van je soft skills

Naast de technische ontwikkeling, staat de ontwikkeling van soft skills ook erg hoog in het vaandel bij Calco. Tijdens de soft skills trainingen leer je inzicht krijgen in jouw kwaliteiten en vaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten. Daarnaast leer je ook hoe je met andermans kwaliteiten en vaardigheden om kunt gaan, wat heel waardevol is tijdens samenwerkingen. Maar denk ook aan onderwerpen zoals feedback geven en ontvangen, het pimpen van je LinkedIn pagina en presenteren. Zowel op zakelijk gebied als in je privéleven kun je hier zoveel uithalen!

De kunst van het matchingsproces

Een heel groot voordeel aan het volgen van een traineeship bij Calco is dat er geen tijd verloren gaat aan onderzoek doen naar potentiële werkgevers, het vinden van de perfecte match of het schrijven van sollicitatiebrieven. Dit wordt namelijk voor je gedaan, door inzet- en accountmanagement. Op deze manier kun jij je volledig focussen op je eigen ontwikkeling. Op basis van jouw prestaties tijdens de trainingen en opdrachten, persoonlijkheid, ambities, etc. wordt er voor jou een match gemaakt met de opdrachtgever waar je het beste past. Een fijne bijkomstigheid is dat Calco contracten heeft met talloze bedrijven, waaronder grote bedrijven als Rabobank, Achmea, PostNL, Nationale-Nederlanden en meer.

Jouw persoonlijke coach

Na de eerste twee weken van de traineeship, ook wel de Crash Course genoemd, krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen waarmee je jouw voortgang bespreekt. Zodra je op inzet gaat zal jouw begeleiding overgedragen worden aan een fieldmanager. Je zult dus altijd een vast aanspreekpunt hebben, waarmee je alles kunt bespreken wat te maken heeft met jouw ontwikkeling of persoonlijke situatie. Zie het als een soort persoonlijke coach die je kan begeleiden in het behalen van bepaalde doelen of waarmee je kunt sparren, mocht je ergens mee zitten. Ik vind het zelf heel fijn om op iemand terug te kunnen vallen, die objectief genoeg is maar er wel is om jouw belangen te behartigen en die de klant kent.

What else?

Nog meer voordelen die ik kan opnoemen: een traineeship is niet hetzelfde als school, je kunt hetgeen wat je leert veelal meteen inzetten in praktijk. Daarnaast kom je in contact met veel verschillende mensen, waardoor je een breed netwerk opbouwt. IT is uiteraard een booming business, dus werk zal er altijd zijn. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk: je krijgt betaald om te leren.

Mocht je nou nóg meer voordelen willen horen, het een en ander willen vragen of gewoon even willen sparren, dan kun je me altijd een berichtje sturen via LinkedIn: Amber Oostindie.