Homepage Blogs Wat is nou écht de kern van het Finance vakgebied?

Wat is nou écht de kern van het Finance vakgebied?

Een cruciale rol


Als je mensen vraagt naar wat zij hebben met geld, dan zijn veel gehoorde reacties: “geld maakt niet gelukkig”, “geld stinkt”, of “het is handig als je er veel van hebt”. Zelden hoor je iemand dan zeggen: “geld speelt een cruciale rol in onze moderne maatschappij en welvaart”.

Maar het is juist die laatste uitspraak die de spijker op z’n kop slaat. Immers, alles wat wij doen of zouden willen doen wordt sterk bepaald door de financiële gevolgen daarvan. Of het nu gaat om beslissingen in de privé sfeer, besluiten die worden genomen binnen ondernemingen, of voor het beleid van overheden; geld vormt steeds de financiële spiegel waar we ons doen en laten in terugzien.

De kern van Finance


Die financiële spiegel vormt de kern van het vakgebied Finance. In dit vak leren we de inzichten en technieken om de vertaalslag te maken van ons dagelijks leven naar de financiële weerslag daarvan.
Het besef dat achter financiële gegevens onze echte wereld schuil gaat, maakt een opleiding en werken in het vakgebied Finance een zeer boeiende ervaring. Steeds meer jongeren ontdekken dit. Vaak zijn dit ook jongeren die in eerste instantie niets met Finance hadden en een geheel andere studierichting volgden. Ook zij komen geregeld tot inkeer en gaan alsnog voor een financiële carrière.

Het traineeship


Calco biedt met haar traineeship Finance de uitgelezen mogelijkheid om financiële talenten te ontdekken en de basis te leggen voor een mooie carrière en ontwikkeling in dit vakgebied. Het traineeship duurt twee maanden en kent een goed doordachte opbouw. Zomaar een greep uit de vele vragen die tijdens het traineeship Finance aan de orde komen:

  • Welk rendement maken we nu echt op zonnepanelen?
  • Wat zijn actuele aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek?
  • Wat is een passende rechtsvorm voor een onderneming?
  • Hoe legt een onderneming verantwoording af over genomen besluiten?
  • Hoe meten we of een voorgenomen besluit de welvaart vergroot?
  • Welke inzichten zijn onmisbaar als het gaat om de werking van financiële markten?
  • Kun je eenvoudig rijk worden met beleggen?
  • Waarom is de rente zo laag, en wat zijn de gevolgen daarvan?
  • Wat is het grootste misverstand over de keuze tussen eigen geld of geleend geld?
Niet alleen de vakinhoudelijke fundamenten worden geleerd maar ook wordt stevig gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling. Met dit totaalconcept is Calco al jaren succesvol in de IT. En over IT gesproken: in het Finance traineeship wordt ook veel aandacht besteed aan IT. Immers, voor het doorgronden van financiële data is kennis op het gebied van IT onmisbaar.

Dit alles resulteert in spannende potentiële werkgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een functie waarbij je meewerkt aan het bestrijden van witwassen van geld. Of het financieel doorlichten van (potentiële) cliënten van een bank. Maar ook ondersteuning bij het analyseren van financiële markten kan zomaar op je pad komen. De keuze is reuze. Nu nog even die eerste stap zetten……

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!