Homepage Blogs Wat kun je verwachten van de opleidingsperiode bij Calco?

Wat kun je verwachten van de opleidingsperiode bij Calco?

Renee Pothof
|
2 minuten

Overweeg je te starten met het Finance & Control traineeship van Calco? Dat snap ik! Zonder finance-gerelateerde opleiding kom je moeilijk terecht in de financiële wereld. Want welke financiële afdeling zit er nou te wachten op iemand die, ik noem maar wat, kunst of biologie gestudeerd heeft? Inderdaad, dat zijn er niet veel. Gelukkig biedt Calco wél iedereen die mogelijkheid, ongeacht leeftijd, ervaring of studieachtergrond.

En het leuke is: je kunt verschillende kanten op. Weet je nog niet precies wat je wilt? Geen probleem! Bij Calco is het pad niet stap voor stap vastgelegd. Samen met de docenten en begeleiders wordt er gekeken naar wat jij leuk vindt en wat past bij jouw kennis en kunde. Er is veel mogelijk, zolang je jezelf maar wilt ontwikkelen en verder wilt leren!

DE EERSTE TWEE WEKEN

Want leren; dat gebeurt volop. Tijdens de tweeweekse Crash Course is het alsof je weer op school zit. Van negen tot een uur of vier krijg je héél veel informatie tot je en maak je verschillende opdrachten. Van de basisprincipes van boekhouden tot het waarderen van projecten en het inzien van databases via SQL*: van alles komt aan de orde. En dat is best pittig, maar ook ontzettend leuk. Tussen alle serieuze bezigheden door is er ruimte om groepsgenoten beter te leren kennen en ook de docenten staan altijd klaar voor een praatje of een grapje. Stoffig, zoals zowel finance als IT vaak wordt gezien, is het dus zeker niet!

DE REST VAN DE OPLEIDINGSPERIODE

Na twee weken word je losgelaten – zo voelde het voor mij althans. Je hebt niet meer dagelijks les, maar kan je focussen op wat je zelf leuk en belangrijk vindt. Je kunt verschillende deep dives volgen en behaalt verschillende certificaten.

Helemaal losgelaten word je natuurlijk niet. Van de derde tot ongeveer de achtste week van het traineeship wordt de focus ook gelegd op persoonlijke ontwikkeling. Zo heb je als groep trainingen in onder andere communiceren, feedback en samenwerken en krijg je persoonlijke begeleiding. Je zorgt er dus niet alleen voor dat je finance-kennis groeit; ook je persoonlijke vaardigheden krijgen een boost. Bovendien leer je in deze periode de trainees die op andere momenten zijn gestart beter kennen. Wel zo leuk!

EN DAN?

Ja, en dan? Je hebt certificaten behaald, bent op persoonlijk vlak gegroeid en hebt veel mensen leren kennen. Maar je hebt voor Calco gekozen omdat je graag te werk wil gaan in de financiële wereld. En dat gebeurt ook, bij de één wat sneller dan bij de ander. Doordat de docenten en begeleiders erg betrokken zijn, hebben ze een goed idee van het soort baan en bedrijf dat bij jou past. Het kan zomaar zijn dat er na een maand een zogenoemde match is. Schrik echter ook niet als dit iets langer duurt: Calco zoekt een functie die echt bij jou past. Gemiddeld ging iedereen uit mijn groep na zo’n 2,5 maanden op inzet – voor mijzelf was het na iets meer dan drie maanden.

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie of heb je nog vragen? Stuur me even een berichtje op LinkedIn (Renee Pothof), dan stuur ik mijn nummer of e-mailadres en dan kunnen we het er over hebben!

*Geen idee wat SQL is? Ik ook niet, voor ik begon met het traineeship. Simpel gezegd zou je het een manier kunnen noemen om informatie uit databases te halen. Je leert het snel genoeg kennen!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!