Homepage Blogs Zo maak je er een leuke thuiswerkdag van!

Zo maak je er een leuke thuiswerkdag van!

Kaylee Schilder
|
3 minuten
Door de pandemie zijn we allen gewend geraakt aan thuiswerken of thuis studeren. Grote kans dat als jij als potentiële trainee bij je inzet straks ook (deels) gaat thuiswerken. Sinds mijn start bij Nationale-Nederlanden in september 2020 zijn mijn kantoorbezoeken dan ook op één hand te tellen. Hoewel ik er zeker naar uitkijk weer een paar dagen per week naar kantoor te gaan, vind ik thuiswerken eigenlijk ook ontzettend fijn en ben ik blij dat we dat deels gaan blijven doen. Hoe ik thuiswerken leuk houd? Ik geef je een aantal tips!

Plan elke dag iets leuks om naar uit te kijken


Een extra uitgebreide lunch, koffie to go bij dat leuke koffietentje of een biertje in het park of op het terras. Zo’n gepland uitje in je lunchpauze of direct na werk geeft je iets om naar uit te kijken en maakt je dag leuker. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt!

Wissel van omgeving


Bepaalde werkzaamheden voer je natuurlijk het fijnst uit met je tweede scherm in je speciaal daarvoor ingerichte werkplek. Maar soms is het lekker om even van omgeving te wisselen, ook al is het nog steeds in of om je eigen huis. Zo kun je je Teams-meeting best naar de bank of keukentafel verplaatsen (zo lang jij en je achtergrond er nog steeds professioneel uitzien). Die webinar kun je ook op je balkon kijken, en heb je wel eens je keukenblad als sta-bureau overwogen om wat mails te beantwoorden? Misschien kan die bila met je manager of het bijpraatmoment met je collega zelfs wel telefonisch, zodat je buiten een rondje kunt lopen tijdens het bellen. Dan kun je ook gelijk even je Ommetje-app aanzetten 😉.

Blijf in contact


Hoewel ik thuiswerken erg relaxed vind, mis ik natuurlijk wel het informele contact met collega’s en de sociale activiteiten rondom kantoor. Hoewel virtueel contact het natuurlijk niet haalt bij face-to-face, maken virtuele koffieafspraken met collega’s en online teamuitjes het deels goed. Met mijn directe teamleden klets ik regelmatig bij tijdens onze dagelijkse contactmomenten. Verder plan ik minstens één keer per week een koffieafspraak met een collega buiten mijn team en klets ik regelmatig bij met mijn traineegroep. Ook worden er vanuit Nationale-Nederlanden nog steeds wekelijks allerlei sociale activiteiten georganiseerd waar ik graag aan mee doe, zoals virtuele escaperooms, online spellen en “speeddate”-events. Zo leer ik alsnog nieuwe collega’s kennen waar ik soms later weer virtuele koffieafspraken mee plan.

Toch echt behoefte aan wat off screen-contact? Misschien wonen er collega’s of medetrainees in de buurt die het leuk vinden om eens overdag een rondje te gaan lopen!

Praat erover


Loop je ergens tegenaan tijdens het thuiswerken? Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Bespreek dit met je collega’s, fieldcoach of je manager. Erover praten is fijn, en misschien kunnen zij je goede tips geven! Of kun je toch af en toe een dagje naar kantoor komt als het thuis niet goed lukt. Inmiddels zijn veel bedrijven langzamerhand aan het versoepelen met kantoorbezoeken, dus vraag dit vooral aan. Toen ik bij Nationale-Nederlanden op inzet ging, merkte ik al direct dat er goed door het management werd meegedacht om in deze periode het werk voor iedereen toch zo leuk mogelijk te maken. Daarnaast krijg je tijdens je opleidingsperiode bij Calco diverse tips mee over hoe je je het best online kunt laten zien tijdens je inzetperiode.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en kom jij jouw thuiswerkdagen met gemak door 😉!

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!