Homepage Blogs Nieuwe website en nieuw CRM systeem tegelijk live

Nieuwe website en nieuw CRM systeem tegelijk live

Calco
|
3 minuten

Calco, al 17 jaar de grootste IT-talentontdekker van Nederland, heeft niet alleen binnen het traineeship, maar ook op het hoofdkantoor genoeg talent in huis. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden iets praktisch onmogelijks klaargespeeld: het lanceren van een nieuwe website in combinatie met het bedrijfsbreed implementeren van Salesforce. Beide nieuwe initiatieven gaan tegelijk volledig live.

Als buitenstaander klinkt dit spannend. Het nieuwe CRM systeem heeft impact op alle afdelingen binnen Calco. Het nieuwe www.calco.nl is een samenvoeging van het oude calco.nl en het oude werkenbijcalco.nl en is uiteraard gekoppeld aan Salesforce. Aangezien de business van Calco bijna volledig draait op het vinden, opleiden en begeleiden van trainees op IT en Finance vlak, speelt de website en de juiste koppeling hiervan met een CRM systeem een cruciale rol in het bedrijfsproces.

Onze collega’s hebben door middel van fantastisch teamwork laten zien dat een lancering van zowel een CRM systeem als een website tegelijk mogelijk zijn. Voor onze Salesforce implementatie hebben wij samengewerkt met Talent Peaks. Voor onze nieuwe website hebben wij samengewerkt met Talmark; een partij die is gespecialiseerd in recruitment websites. Wij zijn ontzettend trots op het resultaat.

Een bezoek aan calco.nl laat ons een mooie complete site zien, die intuïtief navigeert, zowel voor werkzoekenden als (potentiële) opdrachtgevers. De moderne site past bij de huidige online trends en behoeftes van de verschillende doelgroepen die het bedrijf bedient. Een zeer belangrijke doelgroep bestaat bij Calco uit kandidaten voor een traineeship. De verschillende traineeships op het gebied van IT en Finance die het bedrijf biedt, staan dan ook centraal. De bezoeker wordt hierbij getrakteerd op een keur aan beeldmateriaal waarin eigen medewerkers de hoofdrol spelen. Waar voorheen de kleuren prominent aanwezig waren, nemen nu figuren en foto’s de overhand. Dit resulteert in een zeer professionele website uitstraling.

Ricardo Risamasu, directeur van Talmark: “Wij hebben de samenwerking met Calco tijdens het doornemen van de requirements, het maken van de wireframes en bouwen van de site enorm gewaardeerd. Ik ben dan ook zeer trots op het feit dat Calco voor ons heeft gekozen en op het vertrouwen dat zij ons tijdens het proces gaven. Ook de samenwerking met Talent Peaks om de koppelingen tot stand te brengen tussen de website en Salesforce hebben wij als prettig ervaren.”

Stijn Vangenechten, Managing Partner van Talent Peaks: “Wij zijn trots en dankbaar dat Calco Talent Peaks heeft verkozen als gids om hun digitale transformatie te realiseren op het Salesforce Platform. Met Byner als basis hebben we een IT-landschap gecreëerd van waaruit alle kernprocessen zijn geoptimaliseerd en een optimale klant- en talent journey wordt neergezet van lead tot factuur.

Dankzij een gedegen aanpak en een sterk gezamenlijk projectteam met volle focus op de gestelde doelen hebben we met elkaar een zeer vlotte livegang kunnen neerzetten. De samenwerking heeft ons allemaal veel fun bezorgd en we hebben met Calco, en Talmark als partner voor de website, veel impact gemaakt.”

Calco concludeert dat er maandelijks enorm veel bezoekers op de site zijn en hun beleving echt optimaal moet zijn. Of ze nu informatie zoeken of willen solliciteren. Met die beleving zit het wel snor. De komende tijd zal Calco de content op de website nog verder uitbouwen. Neem vooral een kijkje op www.calco.nl.

Over Calco

Calco is een zakelijke IT en Finance dienstverlener, gespecialiseerd in het opleiden, detacheren en coachen van junior, medior en ervaren IT-professionals en jonge Finance professionals. Het bedrijf is in 2004 opgericht en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf telt op het moment zo’n 500 werknemers en heeft sinds de oprichting meer dan 2.600 professionals geholpen bij een succesvolle carrière in de IT en Finance.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: [email protected].

Bekijk onze vacatures

Naast onze traineeships in IT en Finance, bieden wij verschillende vacatures aan op ons hoofdkantoor. Denk aan een toffe rol binnen het Salesteam of bij Recruitment, Marketing, Onderwijs, Finance of ondersteunende functies. Benieuwd naar de topvacatures? Check ze hieronder!