Homepage Finance traineeship Finance & Control traineeship

Zonder relevante studieachtergrond carrière maken in de Finance? Het kan bij Calco!

Met het Finance & Control traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten in de financiële wereld. We leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. En wist je al dat wij jou betalen vanaf dag 1 én dat je een vast contract van ons krijgt? Solliciteer vandaag nog op het traineeship!

Over het traineeship

In het tweejarig Finance & Control traineeship ga je de theorie al snel toepassen in praktijk. Je start met een opleidingsperiode van twee maanden in ons interne opleidingscentrum in Amsterdam. We leren je de basis van Finance. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Dan ga je op inzet bij een top 200 bedrijf van Nederland. Tijdens je inzet komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) maandelijks langs om te sparren en om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt jezelf verder blijven ontwikkelen via ons opleidingscentrum en je ambities realiseren. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Richtingen
 • Financial Data

  De focus ligt op het verzamelen, controleren en analyseren van data uit diverse bronnen. Maar ook het opstellen van (financiële) rapportages, adviezen en modellen aan de hand van deze analyses. Kies je voor deze richting, dan kun je bijvoorbeeld Financial Data Analist of Controller worden.

 • Corporate Finance

  Je richt je op valutarisico's, beschikbare derivaten en de renterisico's. Wat zijn de risico's en hoe ga je hier verstandig mee om binnen de vermogensmarkt? En hoe zien de basisconcepten en waarderingsmodellen van de (aandelen) opties eruit? Dat leer je bij Corporate Finance.

 • Financial Accounting- en planning

  Bij Financial Accounting leer je onder andere de basisprincipes voor externe verslaggeving, publicatievoorschriften, verwerking & regelgeving voor voorzieningen, maar ook modellen voor de balans en resultaatrekening. Ook focus je je op financiële planning omdat dit van belang is voor het maken en doen van liquiditeitsprognoses, waarderingen, uitwerking van investeringsvoorstellen, financiële analyse, presentaties en nog veel meer.

De voordelen van ons traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons Finance traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT. Inmiddels hebben wij al zo’n 3.000 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Omdat de IT van oudsher een ‘mannenwereld’ is, zien wij het als onze missie om hier verandering in aan te brengen. Wij streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen binnen ons bedrijf en binnen de IT.

Wij verwelkomen iedereen bij Calco. Wij doen niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gemaakte studiekeuze? Is voor ons niet belangrijk. Wij kijken naar jouw intrinsieke kwaliteiten. Naar jouw potentie en talent. De juiste talenten in combinatie met de wil om te leren en de durf om een carrièreswitch aan te gaan, maken een Calco’er. Juist doordat elke Calco’er iets unieks meebrengt, krijgen wij meer creativiteit, werkplezier en betere resultaten op de werkvloer.

Jouw profiel
 • Je hebt een hbo- of wo-bachelor diploma (harde eis), je studierichting maakt niet uit
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Aantoonbare affiniteit met Finance en een onstilbare honger je skills en kennis verder te ontwikkelen 
 • Analytisch vermogen, een brede interesse en super veel zin om als Finance professional aan de slag te gaan
 • Je bent reisbereid. Woon je ver van de Randstad af? Dan kunnen we jou tijdelijk huisvesting bieden
Ons aanbod aan jou
 • Betaald vanaf dag 1 van het traineeship (en vanaf inzet een startsalaris van ruim €2500)
 • Direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld
Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaanDe mogelijkheid om zonder Finance opleiding een topcarrière tegemoet te gaan in de Finance sectorBegeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkelingDe kans om terecht te komen bij een topbedrijf in Nederland zoals Rabobank, Nationale-Nederlanden, Achmea of PGGMDiverse opleidingsmogelijkheden bij Calco
Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov vergoeding. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card die je ook privé en in het weekend mag gebruiken

Het traject
 • Crash Course (week 1-2)

  Je begint het tweejarig traject met een opleidingsperiode van twee maanden, waarvan je de eerste twee weken in de Crash Course zit. Je maakt kennis met de basis financiën in een corporate omgeving. Je leert boekhouden, jaarrekeningen analyseren, financiële administratie en fiscale concepten begrijpen. Maar ook krijg je inzicht in de IT die nodig is om financiële stromen en data te begrijpen en analyseren (informatieanalyse). Je krijgt dus aardig wat informatie te verwerken! Ook ga je aan de slag met het behalen van een Scrum- en SQL- en Wft (Wet op het financieel toezicht) certificaat.

 • Deep Dives (week 3-8)

  Nadat je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste basisprincipes van het Finance vak is het tijd om je te gaan specialiseren. Natuurlijk kijken we samen welke specialisatie het beste bij jou past. We houden hierbij rekening met jouw kwaliteiten, leerpunten, wensen en ambities. Kies je voor Financial Accounting, Risk & Derivaten of gaat jouw voorkeur meer uit naar Vermogensmarkten?

 • Match

  Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. We kijken naar een geschikte rol voor jou, maar ook vinden we het belangrijk dat jij past in de bedrijfscultuur van een opdrachtgever.

 • Inzetperiode

  Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden! Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) namelijk langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen. Zo helpt Calco je om ook tijdens je inzetperiode je ambities te realiseren. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw Calcollega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Echter blijft dit wel je eigen keuze!

De sollicitatieprocedure

Tijd om te solliciteren! Maar hoe gaat zo’n sollicitatieprocedure bij Calco eigenlijk? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de sollicitatiedeadline is op 2 juni 2022 om 23:59

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Binnen drie werkdagen hoor je van ons.

 • 2. Analytische test
  Analytische test

  Test gehaald? Super! We nodigen je graag uit voor onze assessmentdag.

 • 3. Voorbereiding assessmentdag
  Voorbereiding assessmentdag

  Thuis doe je een Tech Challenge en persoonlijkheidstest. Geen zorgen, hier hangt niets vanaf!

 • 4. Assessmentdag
  Assessmentdag

  Graag gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen.

 • 5. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Verloopt alles positief? Dan ontvang je dezelfde dag nog een aanbieding!

Bezoek een kennismakingsevent

Ben jij nieuwsgierig naar het traineeship en wil jij de sfeer proeven bij Calco? We organiseren maandelijkse events waar jij alles te weten kan komen over Calco. Kom langs op een inhousedag, stel je vragen en maak kennis met misschien wel jouw toekomstige Calcollega's. Of volg onze webinar vanuit je eigen woonkamer. Ook een leuke en handige manier voor wanneer je wat minder tijd hebt. Benieuwd wanneer de events zijn? Check het hier en meld je snel aan. Tot dan!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance & Control traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Dorris Schlepers
Dorris Schlepers Campus Recruiter