Homepage Blogs Switch naar finance

Switch naar finance

Tom Schipper
|
2 minuten
Wil jij graag een switch maken naar Finance, maar twijfel je nog of dit iets voor jou is? We willen je natuurlijk graag helpen bij het maken van deze keuze. Daarom vroegen we een van onze trainees, Tom Schipper, om meer te vertellen over zijn ervaring binnen de financiële wereld. Tom is ingezet bij de grootste bank van Nederland en kan je hier dus alles over vertellen. Lees snel verder om meer te weten te komen over werken in Finance.

Uh.. Wat is je functie precies?


Wat is nou precies een business analist? Laat staan een “Financial Business Analist”? Je kunt het 10 verschillende bedrijven vragen en je zult 10 verschillende antwoorden krijgen. Via Calco ben ik ingezet als zo’n (Financial) Business Analyst bij de grootste bank van Nederland. Net zoals je 10 verschillende antwoorden zult krijgen van 10 verschillende bedrijven, is het werk net zo divers. Binnen mijn Agile werkomgeving, ben ik niet alleen de schakel tussen de business en IT, maar kan ik op 1 dag data-analist, tester en zelfs developer zijn. Finance en alle IT die daaromheen hangt, bevind zich altijd in het hart van de complexiteit van welke organisatie dan ook. Alle producten, alle diensten, voor alles moet op een gegeven betaald worden en in de boekhouding worden vastgelegd. Dat is dus waar jij om de hoek komt kijken!


All around the world


De ene dag heb je een de Financial Accounting afdeling uit Singapore aan de telefoon over een productie probleem. De andere dag migreer je een portfolio van Brussel naar Amsterdam, zodat een lokaal legacy systeem ontmantelt kan worden. Deze snel veranderende en dynamische omgeving is wat mijn werk fantastisch maakt, elke dag is anders. Zolang je wilt blijven leren en niet bang bent voor nieuwe uitdagingen, zal ik mij hier nooit vervelen!

Heb je vragen over het Finance traineeship? Je kunt mij altijd even een berichtje sturen, ik beantwoord je vragen over werken in de financiële wereld graag!