Homepage Over Calco Diversiteit

Wij geloven dat de wereld een stukje beter wordt wanneer je als mens en organisatie zelf de verandering in gang zet. Binnen ons bedrijf zijn er een paar belangen waar wij sterk in geloven: diversiteit, gezondheid en duurzame diversiteit. Hieronder lichten we deze graag toe.

Diversiteit

Wij verwelkomen iedereen bij Calco; waar iemand vandaan komt, wat diens genderidentiteit is, waar iemand in gelooft of op wie iemand valt, maakt voor ons niet uit. Zelfs de gemaakte studiekeuze is voor ons niet belangrijk Wij kijken naar iemands potentie en talent. De juiste talenten in combinatie met de wil om te leren en de durf om een carrièreswitch aan te gaan, maken een Calco’er. Daarnaast blijkt uit verschillende onderzoeken dat diversiteit op de werkvloer voor meer creativiteit, werkplezier en betere resultaten zorgt. Teams met een diverse samenstelling zijn zelfs vaker high performing. Dus waarom zou je dit als organisatie niet stimuleren? Meer weten over High Performance Teams? Lees de whitepaper.

Kansengelijkheid

Met een 50/50 man/vrouw verdeling zijn wij voor een IT bedrijf al goed op weg naar een mooie balans in genderdiversiteit. We blijven verder streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Met die reden zijn wij een diversiteitswerkgroep gestart, waarin we met medewerkers uit alle mogelijke windstreken en achtergronden, zoeken naar mogelijkheden het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen.

Gezondheid

De gezondheid van onze medewerkers is belangrijk. Want als medewerkers goed in hun vel zitten, blijf je als gehele organisatie ook gezond. Om de gezondheid van onze medewerkers te stimuleren, organiseren we regelmatig sportlessen met elkaar om fit te blijven. Ook staat er regelmatig een gevulde fruitschaal op ons hoofdkantoor om vitaminen bij te tanken. En naast sporten en gezond eten, vinden wij lol te maken op de werkvloer heel belangrijk. We werken hard, maar lachen harder. ‘Fun’ bevordert de gezondheid en dit stimuleren wij met plezier. Met blijdschap kunnen wij dan ook zeggen dat Calco's verzuimpercentage (in 2020 2,6%) al jarenlang onder het landelijk gemiddelde zit (4,8%).

Duurzame diversiteit

De Calco dienstverlening is niet de quick-fix voor een korte-termijn resource-vraagstuk, maar biedt onze professionals en opdrachtgevers een unieke kans om op lange termijn een structurele verandering te brengen in het terugdringen van de afhankelijkheid van externe inhuur, een drastische verjonging van de teams van onze opdrachtgevers en een langetermijn verandering van de personeelsmix van onze opdrachtgevers op het gebied van diversiteit in al haar aspecten. Daarom hechten wij veel waarde aan het ‘overstappercentages’ na de detavast periode en de hoeveelheid Calco’ers die na vijf jaar nog in dienst zijn van de opdrachtgever waar zij hun carrière zijn gestart. Zo draagt Calco bij aan een duurzame oplossing van resource-vraagstukken bij onze opdrachtgevers.