Iets voor jou?

Je wil een switch maken naar Finance en bent geïnteresseerd in een rol als controller. Je hebt affiniteit met financiële zaken en bent bovenmatig procesgericht. Kijk jij daarnaast kritisch naar financiële data en lijkt het jou een mooie uitdaging om hier advies over uit te brengen? Check! Start het Finance & Control traineeship bij Calco en begin jouw carrière als controller!

Wat doet een controller?

Als controller help jij het management en de directie van een organisatie om de juiste financiële beslissingen te nemen. Je ondersteunt het bedrijf met gerichte analyses, rapporten met relevante financiële data en business informatie. Welke kosten worden gemaakt en zijn deze verklaarbaar? Met een kritische blik monitor jij het budget en geef jij advies over belangrijke te nemen financiële besluiten. Daarmee bepaal jij mede de koers van een organisatie.

Niet alleen het financiële aspect komt naar voren in deze functie. Als controller neem je ook de bedrijfsprocessen en controlemechanismes onder de loep om deze te verbeteren en steeds te blijven optimaliseren.

Welke controller functies zijn er?

Als controller kun je verschillende kanten op. Zo richt een financial controller zich op het opstellen en analyseren van financiële rapportages. Een business controller neemt aan de hand van de financiële analyses, beslissingen voor verbeteringen en besparingen binnen het bedrijf. En bij een risk controller is het takenpakket meer gericht op het meten, identificeren, analyseren en rapporteren over de risico's binnen bedrijfsprocessen. Wat voor type controller je ook bent: jij maakt impact met jouw adviserende rol.

IT component in controller functies

Financiële afdelingen worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Termen als blockchain, robotisering en data-analytics zijn al niet meer weg te denken in het huidige financiële landschap. Of je nu financial, business of risk controller bent; deze digitalisering heeft grote consequenties voor de manier waarop je als controller werkt. Om mee te gaan in deze digitalisering is het dan ook belangrijk dat je meegaat met de ontwikkeling en je je deze nieuwe competenties eigen maakt. We hebben het dan niet alleen over datamanagement en IT skills maar ook over leiderschap, samenwerking en de manier van communiceren.

Lessen

Daarom vinden wij het binnen Calco ontzettend belangrijk dat advanced Excel, SQL en in een latere fase ook Microsoft Power BI tot het lesmateriaal behoren van onze Finance & Control trainees. Daarnaast worden Calco trainees getraind in het verstevigen van hun soft skills zodat je weet hoe je je het beste kunt opstellen in bepaalde situaties, je persoonlijk leiderschap kunt toepassen, het beste uit een samenwerking haalt en als een kei kunt presenteren.

Opdrachtgevers

Het werk van een controller hangt heel erg af van de gekozen richting. Daarnaast verschilt de invulling van een specifieke rol per team, afdeling en opdrachtgever. Omdat onze opdrachtgevers behoren tot de top 200 van Nederland, speelt digitalisering binnen financiële afdelingen een grote rol en wordt hier veel in geïnvesteerd. Welke opdrachtgevers wij zoal hebben? Rabobank, Nationale-Nederlanden, KLM, Ahold en nog veel meer. Wanneer je het Finance & Control traineeship volgt, kijken we samen bij welke opdrachtgever, omgeving en werkzaamheden jij het beste tot je recht komt. Opties genoeg!


Waarom starten als controller?

Baangarantie
Controllers worden binnen bedrijven steeds belangrijker. Zeker nu financiële en non-financiële data steeds meer en beter aan elkaar kunnen worden geknoopt. Er is daardoor blijvend behoefte aan goede controllers.
Strategisch advies
De analyses en adviezen die jij maakt en geeft zijn van groot strategisch belang voor een organisatie. Je bent daardoor een belangrijke sparringpartner voor management en directie van de organisatie waar jij werkt. Jouw input beïnvloedt de koers van een organisatie.
Constante ontwikkeling

Als controller is het belangrijk om je constant te blijven ontwikkelen. Tijdens jouw hele traineeship investeren we daar vanuit Calco uiteraard in. Maar ook daarna is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Je bent als controller nooit uitgeleerd!

Start het Finance & Control traineeship

Nieuwsgierig geworden? Start het Finance & Control traineeship en word in twee maanden klaargestoomd voor een rol als controller. Je krijgt te maken met basisadministratie, jaarrekeningen, fiscale basisconcepten en je behaalt je Scrum certificaat en/of Wft basis. Ook leer je werken met tools als SQL, PowerBI en Advanced Excel.

Geen Finance of IT achtergrond? Geen zorgen, ook dan geloven we in jouw succes. Dit traineeship is open voor elke studieachtergrond. Belangrijk zijn jouw passie voor Finance, drive om je carrière een andere richting te geven en je talenten en skills.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance & Control traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Dorris Schlepers
Dorris Schlepers Campus Recruiter