Wij werven, selecteren en matchen onze trainees op basis van hun talenten en persoonlijkheid.

Voor ons Calco MasterClass traineeship selecteren we alleen de beste kandidaten uit de markt. Zij hebben alle ingrediënten in huis om een steengoede IT’er of Financieel expert te worden. Wij leiden al dit aanstormend talent op tot professionals die vervolgens meteen het verschil gaan maken bij onze opdrachtgevers. Kan jouw team wel wat young professionals gebruiken?

01. Wij vinden talent dat jij zoekt

Het begint allemaal bij het werven en selecteren van onze medewerkers. En dat doen we op een unieke wijze! Voor ons traineeship ‘de Calco MasterClass’ werven wij afgestudeerde starters met hbo/wo werk- en denkniveau, ongeacht hun studieachtergrond. Een specifieke opleiding is dus niet nodig. Wij selecteren onze mensen op basis van persoonlijkheid. Hierdoor vinden wij de potentie, die door onze opleiding en gerichte coaching een glansrijke IT carrière of Finance carrière tegemoet zullen gaan. Door deze andere kijk op talent, zijn wij in staat om alle toptalenten uit de markt aan te trekken.

Vervolgens selecteren wij onze trainees met behulp van een uitvoerige selectieprocedure (bestaande uit o.a. een analytische test en een assessment dag). Hier ligt de focus op analytisch vermogen, persoonlijkheid, competenties en affiniteit met IT of finance. We weten precies wie we zoeken. Slechts 7% van de sollicitanten doorloopt de procedure succesvol. Zo weten we zeker dat we onze opdrachtgevers kunnen helpen met het beste talent voor hun afdeling.

02. Wij leiden talent op in samenspraak met de opdrachtgever

De eerste twee maanden van de Calco MasterClass bestaan uit een fulltime opleidingsperiode. En die periode gebruiken we optimaal. We laten onze young professionals kennismaken met alle facetten binnen de IT en Finance wereld. We leren hen hoe ze dit toepassen in de praktijk en besteden veel zorg en aandacht aan hun professionele soft skills. Denk aan feedback geven/ontvangen, presenteren, omgaan met verschillende communicatiestijlen en teamwork. De groeicurve is enorm.

Als er vanuit jouw organisatie specifieke wensen en behoeften zijn, kunnen we dit toevoegen aan de opleidingsperiode. Zo leveren wij altijd een kandidaat die snel up & running is binnen je organisatie.

03. Wij maken de juiste match

Tijdens deze periode werken we zo intensief met onze trainees dat we hen ontzettend goed leren kennen. Na afronding van de eerste twee maanden helpt dit ontzettend bij het maken van de perfecte match met jou als opdrachtgever. Wij combineren onze kennis met jouw wensen en behoeften, je huidige teamsamenstelling en de benodigde kennis.

Doordat wij werken met een pool aan beschikbare kandidaten, kunnen wij je snel matchen met de kandidaat die beschikt over de juiste skills en persoonlijkheid voor jouw afdeling.

04. Wij bieden intensieve begeleiding, het hele traject door

Hebben we de perfecte match gevonden? Dan volgt de inzetperiode binnen het team van de opdrachtgever. In deze periode blijven we nauw betrokken bij de ontwikkeling van de trainees. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring in het coachen en begeleiden van young professionals en weten wij wat deze jonge talenten zoeken in een baan. Daardoor zijn we in staat om onze opdrachtgevers hierin te ontzorgen.

Uiteraard blijven we continu in gesprek met jou als opdrachtgever. Zo waarborgen we dat jouw ambities én die van onze young professionals ook op lange termijn gerealiseerd worden.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Meer weten over onze Young Professionals?

Calco MasterClass

Op zoek naar jong talent voor jouw afdeling? Wij hebben de perfecte kandidaat voor elke opdracht. Wij denken mee met jouw uitdagingen en bieden een op maat gemaakt traject.

De young professionals

Onze trainees, ook wel MasterClass Professionals, zijn uniek. Ze hebben een enorme drive en maken door hun persoonlijkheid direct het verschil.

Detavast constructie

Wij werken middels een detavast constructie. Dat betekent dat overname na het traineeship ons uitgangspunt is en je investeert in de toekomst van jouw afdeling.

Start typing and press Enter to search