Homepage Over Calco Ons verhaal

Ons verhaal

guus
De geschiedenis van Calco

Met maar één telefoon, zitten drie heren in 2004 in een klein kantoortje in Amersfoort. Ze barsten van de ideeën en willen een verandering teweegbrengen in de manier waarop er naar talent wordt gekeken, door individuele skills en potentie als graadmeter te nemen. Technologische ontwikkelingen, zo vinden zij, komen niet alleen uit de koker van professionals met een technische studieachtergrond, maar worden vaak ingegeven door mensen die anders naar de materie kijken. Met een frisse blik. Zo ontstaat Calco. Al snel verlegt het snelgroeiende bedrijf de focus naar een specifieke groep: young professionals die niet helemaal de juiste studie hebben gekozen of erachter komen dat zij over verborgen IT talent beschikken. Via een IT traineeship worden zij door Calco opgeleid om alsnog hun talenten ten volle te kunnen benutten.

Heden

Het resultaat? Inmiddels al bijna 3.800 door Calco opgeleide IT professionals. Onze formule? Goed luisteren! Zowel naar de wensen van de opdrachtgever als naar de behoeften van de generaties op de arbeidsmarkt. Door het traineeship zo goed mogelijk aan te sluiten op wensen van beide partijen, creëer je de ideale match; iets wat wij het liefste doen! Door de jaren heen, past Calco de opleidingsmogelijkheden steeds aan en breidt deze uit om perfect aan te sluiten op de veranderende wensen in de markt. Met zo’n 600 medewerkers is Calco de afgelopen jaren uitgegroeid tot bedrijf van formaat. Eén ding is hierbij zeker: zonder het vertrouwen van onze opdrachtgevers én zonder onze Calco collega’s, waren we niet geweest waar we nu zijn!

De cultuur

Binnen Calco heerst een professionele, maar toch informele sfeer. We hebben een energieke, frisse mindset en staan open voor nieuwe ideeën. We werken hard, maar vinden het ook belangrijk dat wij ruimte inbouwen voor leuke dingen. Naast de vrijdagmiddagborrels organiseren we toffe events: van kennisdelingssessies, toffe sprekers tot game avonden en pubquizzes.

Wij geloven dat work hard, play hard de ontwikkeling en groei van collega’s en Calco als bedrijf stimuleren. We zijn leergierig, ambitieus en zitten vol plannen. Er is veel ruimte om je te kunnen ontwikkelen. Heb je een goed idee? Pitch het! Staan wij erachter? Dan voeren we het uit. Hiërarchie? Hebben wij niet zoveel mee. We gaan dan ook geen enkele samenwerking uit de weg. Of dit nou op je eigen afdeling, met je manager of een directielid is: waar nodig springen we bij en helpen we elkaar. Want alleen zo groei je als organisatie.Wist je dat...

Er al meer dan 3.800 IT & Finance trainees via Calco zijn opgeleid en geplaatst bij top 200 opdrachtgevers?Meer weten over Calco?

Onze missie
De essentie van Calco? Daarover vertellen we graag en vaak. We zijn namelijk enorm trots op onze identiteit en op onze andere kijk op talent. 
Onze mensen
Meet Team Calco! Benieuwd naar de drijvende kracht achter Calco? Vind hier alle collega's die op het hoofdkantoor werken op een rij.
Onze aanpak
Wij geloven dat de wereld een stukje beter wordt wanneer je als mens en organisatie zelf de verandering in gang zet.