• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

"Hoe ik ondanks mijn economie studie in de IT belandde"

Olivier Vroom Business IT trainee

Bij een economiestudie is een carrière in de IT waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch heb ik na mijn studie besloten om een switch te maken, en mezelf via het Calco traineeship om te scholen tot IT'er. Samen met een klas vol andere net afgestudeerden en starters, die ook allemaal verschillende studieachtergronden hebben, heb ik de duik in het diepe gewaagd. Waarom? Daar vertel ik je graag meer over!

Samenwerken + passie voor technologie + leuk bedrijf = Calco!

Ik ben al sinds jonge leeftijd bezig geweest met allerlei gezamenlijke projecten, van het bouwen van een boomhut tot aan het opzetten van een kledingmerk met vrienden, dus ik wist dat ik graag ergens aan de slag wilde waar ik samen met anderen kon werken. Verder heb ik altijd een passie gehad voor technologie. Alles bij elkaar optellend, kwam ik daardoor al snel uit bij de IT. Ik wilde graag bij een leuk bedrijf werken, maar hoe weet je nou welk bedrijf bij jou past? Toen ik zag dat Calco helpt bij het maken van een match met een bedrijf, heb ik de knoop doorgehakt; ik zou veel met andere mensen samenwerken, zou opgeleid worden tot IT’er en zou terechtkomen bij een passend bedrijf.

Wat heeft ervoor gezorgd dat ik deze stap heb gemaakt?

Van tevoren heb ik een aantal Calco’ers die bij diverse organisaties waren ingezet via LinkedIn benaderd. Dat was fijn; zo kreeg ik direct een goed beeld van hun ervaringen. Doordat ik meerdere trainees sprak, kreeg ik steeds een duidelijker beeld van het traineeship. Dit maakte me zo enthousiast dat ik besloot te solliciteren!

Warm draaien

Toen ik de keuze eenmaal had gemaakt, keek ik er enorm naar uit en kon ik niet wachten om te starten. Ik had er zoveel zin in dat ik tijdens de zomer, voordat ik bij Calco zou beginnen, al een cursus ben gaan volgen over Cloud Computing en SQL, om al een basis te hebben in Informatica. Dit is niet per se nodig, maar een beetje extra kennis kan je wel helpen om de materie beter en sneller te begrijpen tijdens de opleidingsperiode.

Cursussen en trainingen

Ook na de intensieve (maar leuke) Crash Course van twee weken blijf je continu aan jezelf en aan je IT skills werken. Zo heb ik bijvoorbeeld een fulltime Functioneel Ontwerp cursus gevolgd gedurende drie dagen waar ik o.a. heb geleerd hoe je met gebruikers samen kan werken om requirements op te stellen. Voor de (nog) niet-IT'ers onder ons: in een requirement worden de benodigde attributen, capaciteiten, karakteristieken of kwaliteiten van een product geïdentificeerd, die bruikbaar zijn en meerwaarde bieden voor een gebruiker. Super nuttig dus om hier meer over te leren! En heel leuk, want ik merk dat ik steeds vaker dingen die ik heb geleerd meteen kan toepassen.

Verder organiseert Calco kennisdeelsessies waar Calco’ers hun kennis met elkaar delen. Ik ben laatst naar een sessie geweest waar wij van een andere Calco trainee hebben geleerd hoe hij een proces heeft opgezet zodat code automatisch getest kan worden. Zo kon zijn DevOps team nog sneller code met een hoge kwaliteit opleveren. Na afloop hebben we met z’n allen wat lekkere Aziatische hapjes gegeten en sloten we af met een borrel. Leuk om op deze manier contact te hebben met trainees die andere functies hebben binnen de IT. Zo kunnen we allemaal van elkaar iets leren.

Ook een sparringpartner nodig?

Zelf vond ik het heel fijn om met wat Calco'ers van gedachte te wisselen over het traineeship, voordat ik de knoop doorhakte. Dus ik snap het als jij dit ook wilt! Dus heb je vragen of wil je even met iemand sparren? Stuur me vooral een bericht op LinkedIn!