• Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond
  • Binnen no time aan de slag bij top 200 opdrachtgevers
  • Enthousiaste collega’s
  • Bevrijd je talent in IT
  • Sta op, pak je kans, ga hard!
  • Ook zonder relevante studieachtergrond

"Geen achtergrond in de IT? Juist fijn!"

Robin van Doorn IT trainee

Misschien herken je je in deze situatie: je vindt IT leuk, en je zit hier en daar wat rond te snuffelen naar vacatures in de IT. Maar dan slaat de twijfel toe. Kan je dat wel, een carrière in de IT als je een hele andere achtergrond hebt? Niet alleen is het geen probleem dat je uit een hele andere hoek komt, het is zelfs heel erg fijn!

‘’Maar straks zit ik tussen allemaal whizzkids, en dan sta ik daar met m’n mond vol tanden!’’

Voordat je aan de slag gaat bij een bedrijf word je eerst klaargestoomd door Calco. Daar leer je niet alleen technische skills, maar ook hoe je handig om kan gaan met je positie als groentje op de werkvloer. Die situatie biedt namelijk ook veel kansen om te leren en groeien. Daarnaast weten de bedrijven die Calco’ers in dienst nemen heel goed dat ze iemand inhuren die nog geen ervaring heeft in de IT. Daar gaat het ze ook niet om. Ze zoeken iemand die intelligent is, ambitieus en een drive heeft om te leren en groeien. Ook niet onbelangrijk: ze zoeken iemand die een ander perspectief heeft dan de IT’ers die ze al in dienst hebben. Calco’ers worden juist aangenomen omdat ze de gebeurtenissen in een afdeling met een frisse blik bekijken Die frisse blik is mede te danken aan een achtergrond buiten de IT.

En hoe zit dat dan bij jou?

Ik ben op inzet als SecOps developer bij NN. Samen met mijn team bouw ik functionaliteiten en integraties om te zorgen dat de digitale veiligheid gewaarborgd blijft. Maar mijn achtergrond ligt heel ergens anders: ik heb een master in Media Studies, waarbij ik ben afgestudeerd op het onderwerp fake news. Niet iets wat zo een-twee-drie aansluit op de IT zou je zeggen, maar het tegendeel is waar! De vaardigheden die ik heb opgebouwd in het analyseren van complexe vraagstukken, en dit te communiceren in leesbare en makkelijk te begrijpen antwoorden komen iedere dag van pas bij mijn functie als SecOps Developer. Dat ik geen achtergrond heb in IT is dus niet een minpunt, maar juist een groot pluspunt voor mijn huidige functie!

Maar wat betekent dat voor mij?

Het is helemaal niet erg dat je geen ervaring hebt binnen de IT. Sterker nog, het is één van de grote aantrekkingspunten van Calco’ers! Het allerbelangrijkste is dat je het leuk lijkt om in de IT te gaan werken. Dus herken je je in het beeld van een sociaal vaardige, ambitieuze en leergierige young potential? Dan ben je absoluut geschikt om de IT in te gaan!

Ben je benieuwd naar hoe het is om als SecOps developer aan de slag te gaan? Of wil je weten hoe het nou is, zo’n trainingsperiode bij Calco? Stuur me dan een berichtje op LinkedIn.