AML analist

Iets voor jou?

Zorgvuldig onderzoek uitvoeren om criminele transacties te onderscheppen? Start het Finance traineeship en ga aan de slag als Anti Money Laundering analist; de witwasbestrijder van een organisatie.

Werken als aml analist via Calco.

Wat doet een AML analist?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het voorkomen van witwassen. Kom je ongebruikelijke transacties tegen die niet te verklaren zijn? Dan neem je direct contact op met de klant zelf. Is er na dat gesprek nog steeds geen goede verklaring te geven? Dan wordt er een melding gedaan bij de Financial Intelligence Unit (FIU).
Werken als aml analist via Calco.
Automatisering in het vakgebied

Wegens automatisering op financiële afdelingen krijg je in een rol als AML analist steeds meer te maken met geautomatiseerde systemen. Het systeem scant doorlopend transacties binnen de bank, die jij als AML analist checkt.

Werken als aml analist via Calco.
Lessen
Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van AML analist goed onder de knie te krijgen, richt jij je op informatieanalyse, WFT en CDD/KYC. Maar ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling via soft skill trainingen.
Werken als aml analist via Calco.

Opdrachtgevers

Tijdens de opleidingsperiode kijken we samen welke opdrachtgever, bedrijfscultuur en werkzaamheden het beste bij jou passen. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Tijd om jouw opgedane kennis verder uit te breiden in de praktijk. Je start bij een top 200 bedrijf van Nederland waar je zo’n twee jaar aan de slag gaat. Bedrijven waar je aan kunt denken zijn Rabobank, ING of Achmea.

Waarom starten als AML analist?

Werken als aml analist via Calco.
Mooie eerste stap binnen grote organisatie
Binnen een rol als AML analist zijn verschillende specialisaties mogelijk, waardoor er veel ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Voorbeelden zijn AML team lead, AML sanctions specialist en financial fraud specialist.
Werken als aml analist via Calco.
Zonder risico criminelen opsporen
Je bent actief bezig met het opsporen van criminelen zonder dat je in direct gevaar komt. Je bent als het ware een politieagent/detective achter een computer.
Werken als aml analist via Calco.
Impact

Je analyseert verdachte transacties van huidige klanten of potentiële klanten. Wanneer je potentiële verdachte praktijken identificeert moet je maatregelen nemen en ervoor zorgen dat er actie wordt ondernomen.

Start het Finance traineeship

Denk jij dat een functie als AML analist goed bij jou past maar heb je geen achtergrond in Finance? Dat maakt niet uit! Met elke studierichting kun je starten met het Finance traineeship.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!