Business controller

Iets voor jou?

Behoud jij graag het overzicht en richt jij je graag op de lange termijn? En kun jij jouw beslissingen ijzersterk onderbouwen? Lijkt het je tot slot tof om impact uit te oefenen op de inkomsten en uitgaven van een bedrijf? Word business controller via het Finance traineeship bij Calco.

Werken als business controller via Calco.

Wat doet een business controller?

Een business controller gaat met verschillende afdelingen in gesprek om te begrijpen waarom bepaalde inkomsten en uitgaven worden gedaan. De hoofdzaak is het monitoren van de (financiële) doelstellingen van het bedrijf. Zijn er financiële zaken die verbetert kunnen worden? Dan adviseert de business controller het management en directie hierover.
Waar een financial controller zich richt op financiële resultaten, neemt de business controller meer een adviserende rol op zich. Het doel van de adviezen is om bedrijfsdoelen te behalen en de financiële gezondheid op de lange termijn te waarborgen.

Werken als business controller via Calco.
Digitalisering in het vakgebied

Als business controller heb je de IT kennis nodig omdat je werkt met speciale software en dashboards. Via deze dashboards kan er worden gemonitord waar het bedrijf op dat moment staat en wat de voorspellingen zijn voor de toekomst. Daarnaast kun je dashboards gebruiken om jouw adviezen en inzichten te presenteren aan interne stakeholders.

Werken als business controller via Calco.
Lessen
Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van business controller goed onder de knie te krijgen, haal je certificaten als PowerBI, Advanced Excel en richt je je op informatieanalyse. Waar nodig doe je natuurlijk ook nog extra financiële kennis op. Maar ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling via soft skill trainingen.
Werken als business controller via Calco.

Opdrachtgevers

Klaar met de interne opleiding? Dan is het tijd om op inzetperiode te gaan bij een top 200 bedrijf in Nederland. Bedrijven die behoren tot onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Rabobank, PGGM en Nationale Nederlanden. Samen kijken we op basis van jouw profiel en wensen wat de beste plek is voor jou.

Waarom starten als business controller?

Werken als business controller via Calco.
Baangarantie

Controllers worden binnen bedrijven steeds belangrijker. Zeker nu financiële en non-financiële data steeds meer en beter aan elkaar kunnen worden geknoopt. Er is daardoor blijvend behoefte aan goede controllers.

Werken als business controller via Calco.
Strategisch advies
De analyses en adviezen die jij maakt en geeft zijn van groot strategisch belang voor een organisatie. Je bent daardoor een belangrijke sparringpartner voor management en directie van de organisatie waar jij werkt. Jouw input beïnvloedt de koers van een organisatie.
Werken als business controller via Calco.
Constante ontwikkeling

Als controller is het belangrijk om je constant te blijven ontwikkelen. Tijdens jouw hele traineeship investeren we daar vanuit Calco uiteraard in. Maar ook daarna is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Je bent als controller nooit uitgeleerd!

Start het Finance traineeship

Zie je dit helemaal zitten maar word je belemmerd door jouw niet-financiële studieachtergrond? Geen zorgen, ook dan kun jij starten met het Finance traineeship. Klaar voor een carrièreswitch?!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!