CDD/KYC analist

Iets voor jou?

Duik jij graag ergens helemaal in en vind je het interessant om dingen tot op de bodem uit te zoeken? Herken jij snel patronen en leg je met een rap tempo verbanden? Vind jij het tot slot niet spannend om informatie uit te vragen aan allerlei verschillende stakeholders? Start als CDD/KYC analist via het Finance traineeship van Calco.

Werken als cdd analist via Calco.

Wat doet een CDD/KYC analist?

Een CDD/KYC analist houdt zich bezig met het onderzoeken van nieuwe en bestaande klanten (zowel particulier als zakelijk) om risico's voor de organisatie te onderzoeken en voorkomen. Hierbij worden rapporten opgevraagd en gecheckt of deze voldoen aan de richtlijnen. Ook worden ongebruikelijke transacties in de gaten gehouden; een belangrijke functie binnen banken en verzekeraars.
Werken als cdd analist via Calco.
Digitalisering in het vakgebied

De laatste jaren hebben financiële afdelingen grote stappen gemaakt in automatisering. Om het werk van CDD/KYC analisten te ondersteunen, zijn er in dergelijke bedrijven vaak automatische alerts ingesteld op verdacht gedrag. Denk aan verdachte betalingen. Er wordt dus veel gewerkt met systemen.

Werken als cdd analist via Calco.
Lessen
Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van CDD/KYC analist goed onder de knie te krijgen, richt jij je op informatieanalyse, WFT en CDD/KYC. Maar ook werk je aan je persoonlijke ontwikkeling via soft skill trainingen.
Werken als cdd analist via Calco.

Opdrachtgevers

Na de opleidingsperiode van twee maanden ga je voor ongeveer twee jaar aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Dit zijn bedrijven die behoren tot de top 200 van Nederland, zoals de Volksbank, Achmea en ING. Op basis van jouw profiel en wensen kiezen we samen de beste plek voor jou.

Waarom starten als CDD/KYC analist?

Werken als cdd analist via Calco.
Zonder risico criminelen opsporen

Je bent actief bezig met het opsporen van criminelen zonder dat je in direct gevaar komt. Je bent als het ware een politieagent/detective achter een computer.

Werken als cdd analist via Calco.
Carrièrekansen
Er worden strenge controles gedaan en veel, hoge boetes uitgekeerd voor instellingen die hun zaken niet op orde hebben en niet kunnen aantonen dat zij integer onderzoek hebben gedaan. Hierdoor investeren bedrijven in het aannemen van personeel in dit vakgebied en zijn er veel carrièrekansen.
Werken als cdd analist via Calco.
Breed inzetbaar

Voor deze rol moet je stressbestendig en analytisch zijn. Dit zijn kwaliteiten die breed inzetbaar zijn, waardoor je vaak binnen een organisatie ook bij andere afdelingen hulp kunt bieden en meerdere doorgroeimogelijkheden tot je beschikking hebt.

Start het Finance traineeship

Lijkt deze rol jou tof, maar heb je geen financiële achtergrond? Geen punt. Met elke studierichting kun je beginnen met het Finance traineeship. Waar wacht je nog op!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!