Financial controller

Iets voor jou?

Duik jij maar al te graag met je neus in de cijfers? En word jij blij van woorden als balansen, jaarrekeningen en winst- en verliesrekeningen? Heb jij daarnaast je woordje klaar? Met het Finance traineeship kun jij opgeleid worden tot financial controller.

Werken als financial controller via Calco.

Wat doet een financial controller?

Als financial controller ben jij de toezichthouder op de financiële huishouding van een organisatie. Jij bent op de hoogte van het budget, de boekhouding en periodieke controles (audits). Je schrijft financiële rapportages en investeringsanalyses en maakt balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, de jaarrekening en meerjarenplanningen.

Werken als financial controller via Calco.
Digitalisering in het vakgebied

Door de digitalisering op financiële afdelingen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van verschillende systemen. Waar men voorheen flink in het papierwerk zat, is nu alles opgeslagen in systemen. Om de financiële data van een bedrijf zo veilig mogelijk op te slaan, komt enige kennis van IT goed van pas.

Werken als financial controller via Calco.
Lessen
Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van financial controller goed onder de knie te krijgen, haal je naast het opdoen van verdergaande financiële kennis ook certificaten als PowerBI, Advanced Excel en richt je je op informatieanalyse. Maar ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling via soft skill trainingen staat ook op het programma.
Werken als financial controller via Calco.

Opdrachtgevers

Na twee maanden in de schoolbanken te hebben gezeten, ga je de opgedane kennis toepassen in praktijk. Dit doe je bij een van onze opdrachtgevers, die behoren tot de top 200 bedrijven van het land, denk aan ING, Nationale Nederlanden en PGGM. Waar jij aan de slag gaat, bepalen we samen. We kijken naar jouw rol, kwaliteiten, leerpunten en jouw wensen. Maar ook jouw fit met een bepaalde bedrijfscultuur.

Waarom starten als financial controller?

Werken als financial controller via Calco.
Verantwoordelijkheid

Jij optimaliseert en monitort de budgetten en financiële analyses van een organisatie. Het is van belang dat dit secuur gebeurt en dat hier verantwoordelijk mee wordt omgegaan.

Werken als financial controller via Calco.
Strategisch belang
De analyses die jij maakt zijn van groot strategisch belang voor een organisatie. Op basis van jouw rapportages, worden adviezen gegeven en financiële bedrijfsbesluiten genomen.
Werken als financial controller via Calco.
Constante ontwikkeling

Door de technologische en financiële ontwikkelingen binnen het vakgebied is het van belang om jezelf continu te blijven ontwikkelen en mee te gaan met de trends. Zo blijf je als financial controller helemaal up-to-date en blijf je uitdaging hebben in je werk.

Start het Finance traineeship

Enthousiast geworden? Start het Finance traineeship bij Calco en boost je carrière als financial controller! Geen finance achtergrond? Geen probleem. Met elke studierichting kun jij beginnen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!