Financial data analist

Iets voor jou?

Wil jij écht impact kunnen maken bij één van de grootste bedrijven van Nederland? Voor een aantal grote Nederlandse banken en verzekeraars zoeken wij beginnende financial data analisten. Professionals die in staat zijn de juiste conclusies te trekken op basis van data. En zich graag op geldstromen binnen een organisatie richten. Geen opleiding of werkervaring in dit vakgebied? Geen probleem. Wij leiden je op. Lees snel verder waarom een rol als financial data analist goed bij jou zou kunnen passen.

Werken als financial data analist via Calco.

Wat doet een financial data analist?

Centraal in je werk als financial data analist staat het werken met financiële data; het verzamelen, controleren en analyseren van data uit diverse bronnen, maar ook het opstellen van (financiële) rapportages, adviezen en modellen aan de hand van deze analyses. Op basis van deze informatie kan een bedrijf rapporteren aan externe stakeholders. Denk aan toezichthouders als de DNB, ECB of AFM. Maar ook zijn deze rapportages intern van belang voor procesverbeteringen, efficiëntie en de kwaliteitsverbetering van de financiële data. Binnen deze rol combineer je je opgedane financiële kennis met je data skills.
Werken als financial data analist via Calco.
IT component

Financiële afdelingen worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Data-analyse binnen de Finance krijgt een steeds grotere rol. Doordat het verzamelen van informatie meer wordt geautomatiseerd, komt kennis van data-analyse (IT) in het financiële vakgebied goed van pas om data te begrijpen, analyseren, controleren en vertalen.

Werken als financial data analist via Calco.
Lessen
De eerste twee weken staan in het teken van de basisbeginselen van Finance. Nadat je kennis opgedaan hebt van basisadministratie, jaarrekeningen en fiscale basisconcepten, ga je je meer richten op data-analyse. Je leert werken met tools als SQL, PowerBI en Advanced Excel. Met SQL leer je hoe je snel relevante informatie haalt uit databases. Met PowerBI kun je data visualiseren (grafieken, diagrammen en tabellen maken).
Naast hard skills, focus je je ook op soft skills zoals communiceren, presenteren en feedback geven en krijgen.


Werken als financial data analist via Calco.

Opdrachtgevers

Het werk van een financial data analist is erg breed en verschilt per team, afdeling en opdrachtgever. Omdat onze opdrachtgevers behoren tot de top 200 van Nederland, speelt digitalisering binnen financiële afdelingen een grote rol en wordt hier veel in geïnvesteerd. Wanneer je het Finance traineeship van Calco volgt, kijken we samen bij welke opdrachtgever, omgeving en werkzaamheden jij het beste tot je recht komt. Opties genoeg!

Waarom starten als financial data analist?

Werken als financial data analist via Calco.
Toekomstbestendig

Deze rol is toekomstbestendig. Grote partijen (blijven) investeren in dataoplossingen, digitalisering, robotisering en het efficiënter maken en automatiseren van financieel georiënteerde afdelingen.

Werken als financial data analist via Calco.
Snijvlak Finance en IT

Je kunt hiermee het snijvlak bekleden tussen Finance en IT. Dit geeft je extra veel doorgroeimogelijkheden. Wil je je over een paar jaar verder specialiseren op financieel gebied? Of besef je dat je toch wel erg veel energie krijgt van de IT processen die je bent tegengekomen? Wat je ook kiest, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Werken als financial data analist via Calco.
Impact
Een positie waar je écht impact kan hebben op het bedrijfsproces, strategische bedrijfsbeslissingen en de informatievoorziening richting interne- en externe stakeholders.

Start het Finance traineeship

Nieuwsgierig geworden? Start het Finance traineeship en word in twee maanden klaargestoomd voor de rol van financial data analist. Geen Finance of IT achtergrond? Geen zorgen, ook dan geloven we in jouw succes. Dit traineeship is open voor elke studie achtergrond.
Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!