Financial engineer

Iets voor jou?

Lijkt het jou tof om technische uitdagingen op te lossen in het financiële werkveld? Als financial engineer richt jij je op het verbeteren van financiële projecten. Belangrijke eigenschappen voor deze rol? Analytisch, oplossingsgericht en in het bezit zijn van een goeie dosis technisch inzicht. Volg het Finance traineeship en je wordt klaargestoomd voor een rol als financial engineer.

Werken als financial engineer via Calco.

Wat doet een financial engineer?

Als financial engineer ben je aan het creëren, bouwen, berekenen, voorspellen, uitvinden, verbeteren en ontwikkelen. Dit doe je middels informatica, statistiek, economie en toegepaste wiskunde. Denk aan nieuwe manieren van financiën in kaart brengen. Of bijvoorbeeld het analyseren van markttrends om modellen te bouwen op basis van data. Alles met het doel om vooruitgang te boeken in financiële producten en instrumenten.

Werken als financial engineer via Calco.
Digitalisering in het vakgebied

Ook op financiële afdelingen worden digitalisering en automatisering steeds grotere factoren. Specifiek in deze rol, worden beide vakgebieden mooi gecombineerd en versterkt. Het is van belang dat je technisch sterk bent en je financiële kennis combineert met IT-skills. Met behulp van bijvoorbeeld SQL en Python leer je programmeren en automatiseren.

Werken als financial engineer via Calco.
Lessen

Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van financial engineer goed onder de knie te krijgen, richt jij je op Python, SQL en eventueel advanced Excel. Naast deze super interessante hard skill lessen, word je ook op persoonlijk vlak flink uitgedaagd in onze soft skill trainingen. Hier doe je vaardigheden op waar je je hele carrière profijt van zult hebben en je net dat streepje voor geven op de arbeidsmarkt.

Werken als financial engineer via Calco.

Opdrachtgevers

Tijdens de opleidingsperiode kijken we samen welke opdrachtgever, bedrijfscultuur en werkzaamheden het beste bij jou passen. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Tijd om jouw opgedane kennis verder uit te breiden in de praktijk. Je start bij een top 200 bedrijf van Nederland waar je zo’n twee jaar aan de slag gaat. Bedrijven waar je aan kunt denken zijn Rabobank, PGGM of Ahold. We houden hierin rekening met jouw wensen en kijken goed in welk type bedrijfscultuur jij als persoon het beste tot je recht komt.

Waarom starten als financial engineer?

Werken als financial engineer via Calco.
Constante ontwikkeling

Finance is tegenwoordig meer dan boekhouden: statistiek, informatica, wiskunde en programmeren wordt steeds meer vast onderdeel van een financiële afdeling. Denk aan algoritmes bouwen en voorspellen wat goede investeringen zijn. Dit maakt dat je in een rol als financial engineer continu in ontwikkeling blijft.

Werken als financial engineer via Calco.
Baanzekerheid

Met de komst van technische beroepen in het finance vakgebied, wordt steeds meer gezien dat toegepaste wiskunde en datawetenschap een voorsprong kan geven op het gebied van handel, risicobeheer en bedrijfsfinanciering. Door de kennis die je hebt als financial engineer, betekent dit gegarandeerd baanzekerheid.

Werken als financial engineer via Calco.
Snijvlak Finance & IT

In deze rol heb je zowel financiële als technische IT kennis nodig. Gebruik jouw opgedane kennis voor het zelf ontwikkelen en programmeren van de juiste tools.

Start het Finance traineeship

Lijkt het jou wat om als financial engineer te werken, maar heb je geen Finance (of IT) achtergrond? Geen probleem, ook dan ben je hartstikke welkom. Het belangrijkste is dat je je graag wilt ontwikkelen in het vak.
Start het Finance traineeship en refresh je carrière!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!