Informatieanalist

Iets voor jou?

Lijkt het jou tof om in financiële data te analyseren? En dit vervolgens om te zetten naar strategische informatie zodat een organisatie hier in praktijk naar kan handelen? Start het Finance traineeship en verdiep je in informatieanalyse. Lees snel verder voor meer info!

Werken als informatieanalist via Calco.

Wat doet een informatieanalist?

Een informatieanalist houdt zich bezig met data (grote stromen gegevens zoals cijfers en/of onderzoeksresultaten) en zorgt ervoor dat dit begrijpelijk, overzichtelijk en toepasbaar wordt. De relevante informatie die overblijft dient als basis om praktijkgericht acties op uit te zetten. Je bent als het ware de vertaler tussen de IT’ers, Finance professionals en de rest van de business.

Werken als informatieanalist via Calco.
IT component

Dankzij digitalisering en automatisering speelt IT een steeds grotere rol op financiële afdelingen. Waar voorheen financiële afdelingen alleen data verzamelden, verschuift de rol zich steeds meer in data-analyse en het presenteren van de juiste informatie aan de juiste stakeholders. Doordat het verzamelen van informatie meer wordt geautomatiseerd, komt kennis van data-analyse (IT) in het financiële vakgebied goed van pas om data te begrijpen, analyseren, controleren en vertalen.

Werken als informatieanalist via Calco.
Lessen

Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van informatieanalist goed onder de knie te krijgen, verdiep je je in informatieanalyse, maar ook in SQL en PowerBI. Met SQL leer hoe je snel relevante informatie haalt uit grote databases. Met PowerBI kun je data visualiseren, denk aan het maken van grafieken, diagrammen en tabellen. Naast deze uitbreiding van je hard skills, krijg je ook verschillende soft skill trainingen waardoor je de handvaten krijgt om sneller te groeien in je rol.

Werken als informatieanalist via Calco.

Opdrachtgevers

Als informatieanalist ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Omdat onze opdrachtgevers behoren tot de top 200 van Nederland, speelt digitalisering binnen financiële afdelingen een grote rol en wordt hier veel in geïnvesteerd. Benieuwd naar de bedrijven waar je terecht kunt komen? Denk aan Rabobank, Euler Hermes, ING en Nationale Nederlanden. Wanneer je het Finance traineeship volgt, kijken we samen bij welke opdrachtgever, omgeving en werkzaamheden jij het beste tot je recht komt. We houden rekening met jouw wensen en kijken bij welke bedrijfscultuur jij goed zou passen. Opties genoeg!

Waarom starten als informatieanalist?

Werken als informatieanalist via Calco.
Snijvlak Finance & IT

Als informatieanalist weet jij wat voor werkzaamheden er spelen op zowel de Finance als de IT afdeling. Je snapt als geen ander hoe de (eind)klanten bediend worden en hoe dit gebeurt omdat je voldoende kennis hebt om software developers, architecten en IT infrastructuur specialisten te begrijpen.

Werken als informatieanalist via Calco.
Impact
Veranderingen kunnen vaak impact maken op meerdere onderdelen van een organisatie. Doordat jij de verbinder bent van de (financiële) business met de IT en Finance, kun jij het verschil maken.
Werken als informatieanalist via Calco.
Verantwoordelijkheid

Doordat jij schakelt met interne stakeholders en verschillende afdelingen dus samenbrengt, draag je een hoge verantwoordelijkheid om de juiste vertaalslag te maken. Deze vertaalslag kan immers leiden tot verbeteringen binnen de organisatie.

Start het Finance traineeship

Enthousiast geworden? Start het tweejarige Finance traineeship en ga aan de slag als informatieanalist. Je wordt in twee maanden intern opgeleid en gaat daarna jouw kennis toepassen in praktijk.

Geen Finance (of IT) achtergrond? Geen punt, ook dan geloven we in jouw succes. Met elke studieachtergrond kun jij dit traineeship starten. Het belangrijkste? Een passie voor Finance en data en de leergierigheid om je hierin te verdiepen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!