Weblog
Weblog

Bij Calco blijft vast contract de standaard

30 sep. 2016
Naar overzicht

‘Het vaste contract is op zijn retour’, luidde de conclusie van het Centrale Planbureau, CPB, afgelopen week. Steeds minder mensen in Nederland krijgen een vast contract, terwijl het aantal flexcontracten in opmars is. IT-detacheerder Calco is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt, want zij biedt haar werknemers bij indiensttreding direct een vast contract aan. Dat geldt ook voor het traineeship dat het bedrijf eerder dit jaar introduceerde voor starters die geen opleiding hebben afgerond.

Ondanks het feit dat ruim 80 procent van de werknemers met een flexcontract aangeeft liever een vast contract te hebben, zijn veel bedrijven huiverig om deze contracten aan te bieden. “Als het gaat om het vast in dienst nemen van werknemers, staat bij veel bedrijven het financiële plaatje voorop. Bij ons is dat anders; wij zetten het vertrouwen in onze medewerkers centraal. Wij bieden hen daarom graag dat extra stukje zekerheid, waardoor ze een hypotheek kunnen afsluiten, een goed pensioen op kunnen bouwen en ook in geval van ziekte beschermd zijn”, aldus Kelly Grooteman, directeur Calco.

Dat het vaste contract in Nederland op zijn retour is, wordt volgens het CPB veroorzaakt door het kabinetsbeleid. Voor Calco staat haar werkwijze los van de keuzes die het kabinet maakt. “We hanteren deze aanpak al jaren, omdat we het belangrijk vinden om te investeren in talent en om onze medewerkers te helpen groeien als professional én als persoon. We zien bij onze eigen medewerkers dat de zekerheid van een vaste baan erg gewaardeerd wordt en ook in de rest van Nederland blijkt deze behoefte groot te zijn. Hopelijk zien de overheid en het bedrijfsleven in de toekomst meer kansen om het aanbieden van vaste contracten te stimuleren”.

Zwakke positie op de arbeidsmarkt

De afname van het aantal vaste banen treft volgens het CPB vooral mensen met een zwakke positie op de arbeidsmarkt. Grooteman geeft aan dat het vandaag de dag van groot belang is dat bedrijven zich inzetten voor deze groep. Zo biedt de IT-detacheerder sinds dit jaar een traineeship aan voor starters die geen studie hebben afgerond. “Studeren wordt steeds duurder en de huidige wetgeving maakt het voor veel studenten onmogelijk om na een verkeerde studiekeuze een nieuwe studie op te pakken. Het is vaak geen kwestie van gebrek aan motivatie of talent, maar veel studenten kunnen het zich simpelweg gewoon niet veroorloven”. Door hen naast het vaste contract ook de mogelijkheid te bieden om een bachelor ICT te behalen, helpt Calco starters zonder afgeronde studie hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.