Weblog
Weblog

Calco bereikt recordaantal nieuwe IT-talenten voor zomermaanden 2016

23 aug. 2016
Naar overzicht

Nu het einde van de zomer nadert, kijkt IT-detacheerder Calco tevreden terug op de resultaten die zij in de maanden juni, juli en augustus heeft behaald. Waar de zomermaanden eerst gekenmerkt werden door een terugval in het aantal startende IT-talenten, slaat Calco zich dit jaar succesvol door de zomermaanden heen. Deze zomer zijn maar liefst 52 nieuwe medewerkers gestart in de Calco MasterClass en dat is voor het eerst sinds de introductie van het traineeship.

Dat juni, juli en augustus populaire maanden zijn onder de vakantiegangers, is voor veel recruiters niets nieuws. Het werven van de juiste personen die gedurende deze periode willen starten, kan voor veel bedrijven dan ook lastig zijn. “Als we terugkijken op de afgelopen jaren, is de zomerperiode voor ons altijd een uitdaging geweest. We streven er naar om twee keer per maand met een groep van circa 10 trainees te starten in ons IT-traineeship, maar het kon wel eens voorkomen dat een groep kwam te vervallen doordat we niet voldoende trainees hadden. Dit jaar is dat echt anders: er zijn 52 nieuwe medewerkers gestart in de zomer en dat is ruim 26% meer ten opzichte van vorig jaar”, aldus Margot Renes, Manager Recruitment.

Ondanks dat veel mensen er in de zomer even tussenuit gaan, biedt deze periode ook veel kansen voor het wervingsproces. Margot Renes geeft aan dat veel werkzoekenden tijdens hun vakantie blijven zoeken naar een baan en dat Calco haar trainees ook de mogelijkheid biedt om nu te solliciteren en pas na hun vakantie aan de slag te gaan. “Door zowel de aanloop naar de zomer, als de zomermaanden zelf optimaal te benutten met onze wervingsactiviteiten, gaan alle groepen dit jaar door. We hebben zelfs al een groot aantal starters aangenomen dat na de zomer aan de slag gaat”.

Uitdaging

Toch blijft het werving- en selectieproces een continue uitdaging. De recruitment manager is zich er van bewust dat ze, ondanks de succesvolle afgelopen maanden, hard door moeten blijven werken om de juiste kandidaten te vinden. “Een van de grootste uitdagingen waar wij nu voor staan is de arbeidsmarkt die weer aantrekt. Dat klinkt misschien gek omdat dat op zichzelf natuurlijk erg positief is, maar ruim 95% van onze trainees heeft geen studieachtergrond in de IT. Wat ze wel hebben, is een enorme dosis ambitie, enthousiasme en affiniteit met IT. Onze uitdaging is dan ook om aan iedereen te laten zien dat starters met een intrinsieke motivatie voor de IT - ook zonder bijbehorend IT-diploma - de kans krijgen om via Calco carrière te maken binnen de IT-wereld.”