Weblog
Weblog

Calco in de race voor Employer of the Year

26 jan. 2017
Naar overzicht

Voor het tweede jaar op rij is Calco door de vakjury uitgeroepen tot National Champion bij de European Business Awards (EBA). Als National Champion gaat Calco door naar de volgende ronde van de EBA en strijdt daarbij om de titel: Employer of the Year.

“Binnen de categorie Employer of the Year draait het allemaal om werkgevers die in staat zijn om hun medewerkers te inspireren en te motiveren. Het bieden van doorgroeimogelijkheden, gelijke kansen en het bewaken van een goede en gezonde work-life balance spelen daarbij een grote rol. Dat wij voor het tweede jaar op rij kans maken op deze titel, is een prestatie waar we erg trots op zijn”, aldus Kelly Grooteman, directeur Calco.

Goed werkgeverschap

Voor Calco vormt het centraal zetten van de medewerker de basis voor goed werkgeverschap. Volgens Grooteman begint dat al bij de selectie van nieuwe medewerkers: “Bij de selectie focussen we ons op de competenties en ambities van de kandidaat en niet op kennis, werkervaring of een bepaalde vooropleiding. Wanneer er een match is, bieden wij de kandidaat direct bij indiensttreding een vast contract aan.” Met het aanbieden van een contract voor onbepaalde tijd wil de IT-detacheerder haar medewerkers laten zien dat ze vertrouwen heeft in hun kunnen. Ook gedurende de rest van het traineeship blijft de medewerker centraal staan. Er wordt veel tijd en aandacht geïnvesteerd in het persoonlijk leren kennen van de trainees. “Het is belangrijk voor ons om ieder individu goed te leren kennen. Zo kunnen wij onze trainees echt inzetten op hun kracht en ervoor zorgen dat zij op een plek terecht komen waar zij hun potentieel volledig kunnen benutten.”

De IT-detacheerder besteedt ook veel aandacht aan de ontwikkeling en het welzijn van haar medewerkers. Dit uit zich onder andere in een onbeperkt opleidingsaanbod, het organiseren van minstens acht events per jaar en een preventief ziekteverzuimbeleid. Het laatstgenoemde heeft ervoor gezorgd dat het ziekteverzuimpercentage van het bedrijf met 0.8 procent ver onder het Nederlands gemiddelde ligt.

Tweede ronde

Nu Calco uitgeroepen is tot National Champion gaat zij door naar de tweede ronde van de EBA. Deze ronde staat in het teken van videopitches, welke beoordeeld worden door het publiek én door een vakjury. De winnaars gaan door naar een derde ronde waarin zij de vakjury met een presentatie moeten overtuigen. De uiteindelijke winnaars worden later dit jaar bekend gemaakt tijdens de EBA gala ceremonie.

Help jij ons Employer of the Year te worden?

Bekijk onze video en breng je stem uit!