Weblog
Weblog

Calco zet zich in voor de verloren generatie

07 sep. 2016
Naar overzicht

Ondanks de forse daling die de afgelopen twee jaar zichtbaar werd in de werkloosheid onder 25- tot 30-jarigen, blijft de arbeidsmarktpositie van deze groep onzeker. De groep, ook wel bekend als de ‘verloren generatie’, is nog steeds het vaakst werkloos en krijgt zelden een vast contract aangeboden. Zonde, vindt IT-detacheerder Calco die zich al jarenlang richt op starters en hen direct een contract voor onbepaalde tijd aanbiedt. Volgens het bedrijf zit de verloren generatie juist vol met ambitieuze talenten.

Als starter aan de slag in de IT, zonder IT-gerelateerde studieachtergrond. Dat klinkt voor velen onwerkelijk, maar bij Calco is het de normaalste gang van zaken. De IT-detacheerder leidt jonge talenten op tot IT-professional, ongeacht hun studieachtergrond. Daar komt bovenop dat alle trainees meteen een contract voor onbepaalde tijd krijgen aangeboden. “Als we bij Calco een trainee aannemen, betekent dat dat we in die persoon geloven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zien dat we vertrouwen hebben in onze mensen en daarom bieden we hen meteen een contract voor onbepaalde tijd aan”, aldus Kelly Grooteman, directeur Calco.

Volgens Kelly Grooteman is het belangrijk dat bedrijven zich blijven richten op starters op de arbeidsmarkt en hen ook de kansen en de zekerheid bieden die daarbij hoort. Alleen op die manier kan het bedrijfsleven ervoor zorgen dat de arbeidsmarktpositie van starters op lange termijn verbeterd wordt. “Als bedrijf moet je in toekomstig talent durven investeren. Juist door jonge mensen de kans te bieden om te groeien, investeer je als bedrijf ook in je eigen toekomst.”

Verloren generatie biedt kansen

Waar andere bedrijven wellicht terughoudend zijn in het aantal starters dat ze per jaar in dienst nemen, ziet de IT-detacheerder het juist als een kans. Dit jaar heeft Calco plek voor 240 starters en de komende jaren willen ze nog meer trainees de mogelijkheid bieden om een uitdagende carrière in de IT tegemoet te gaan. Ze richten zich daarbij voornamelijk op de verloren generatie, want binnen deze groep bevinden zich juist veel jonge talenten die op zoek zijn naar uitdaging, graag willen groeien en met hun frisse blik ook anderen kunnen verrassen.