Weblog
Weblog

Seminar ‘Wet DBA en de risico’s voor opdrachtgevers’

15 mrt. 2016
Naar overzicht

Op donderdag 21 april organiseert Calco een seminar over de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) en de risico’s die deze wetswijziging met zich mee brengt voor opdrachtgevers.

Per 1 mei 2016 gaat er veel veranderen in de samenwerking tussen opdrachtgevers en zzp’ers. De VAR bood u, als opdrachtgever, vooraf zekerheid dat u gevrijwaard was van naheffingen en het afdragen van sociale premies. Met de komst van de Wet DBA verliest u deze zekerheid, daarnaast loopt u extra risico op naheffingen en boetes.

Wat gaat dit concreet voor u betekenen?

U raakt de bescherming die de VAR u bood kwijt. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid om aan te tonen dat er géén sprake is van een arbeidsrelatie vanaf 1 mei 2016 niet alleen meer bij de zzp’er, maar ook bij u.

Het is daarom belangrijk dat u weet wat er gaat veranderen, wat uw nieuwe verantwoordelijkheden zijn en welke risico’s u loopt als u gaat werken met modelovereenkomsten.

Seminar

Tijdens het seminar vertellen we u alles over de wetswijziging en beantwoorden we al uw vragen. Daarnaast bieden we u de oplossing om flexibel samen te blijven werken met zelfstandigen, zonder risico’s te lopen.

Wilt u meer weten over de gevolgen van de Wet DBA en wilt u concrete oplossingen? Meld u dan hier aan voor het seminar op 21 april.