Weblog
Weblog

Traject op maat: SAP

12 mei 2015
Naar overzicht

Met de unieke Calco MasterClass kunnen wij voor u een traject op maat inrichten. Hieronder vindt u een voorbeeld hoe we dat bij een van onze opdrachtgevers op het gebied van SAP hebben gedaan.

SAP

“Mijn contactpersoon bij een grote landelijke zorgverzekeraar kwam met een aanvraag voor een trainee met een specifiek profiel: kritische blik op zowel technisch als communicatief gebied, met doorzettingsvermogen en een enthousiaste werkhouding. De match was snel gemaakt: Frank Geerts paste erg goed in dit profiel. Hij was gedurende zijn opleiding opgevallen vanwege zijn scherpe blik en betrokkenheid,” legt accountmanager Kelly Grooteman uit. “Na het intake-gesprek bleek het voor beide partijen opportuun.”

Frank vertelt: Ik ben sinds februari 2013 ingezet als pakketspecialist SAP-CD (Collections and Disbursements; inningen en uitbetalingen) bij een grote landelijke verzekeraar. Na mijn studie Business Studies en Strategic Management kon ik bij Calco aan de slag, een kans die ik met beide handen heb gegrepen.

SAP is een uitdagend pakket om mee te werken. Je moet het in de vingers krijgen, wat even duurt, want in het begin weet je er praktisch niets vanaf. Maar wanneer je begint te herkennen hoe de verschillende datastromen en processen lopen, gaat het snel. De uitdaging in mijn functie is het onderzoeken van de juiste oplossing voor een functioneel vraagstuk. Ik breng enkel advies uit wanneer ik zeker ben van het beste resultaat en dat is soms best pittig. Gelukkig geeft mijn opdrachtgever mij de ruimte om te leren en word ik gestimuleerd me te blijven ontwikkelen. Dit heeft ertoe geleid dat ik sinds mijn inzet al verschillende ingewikkelde functionaliteiten heb opgeleverd, in verschillende hoeken van het financiële systeem. De kick is dat je er steeds beter in wordt, steeds scherper wordt in je oplossingen.. Dat is dan ook waar ik in wil uitblinken: goed doordachte oplossingen, voor alle partijen. En daarin steeds beter aansluiten op de diversiteit van vragen die vanuit de organisatie komen; voor nu, maar ook gezien de ontwikkelingen die we kunnen verwachten in de aankomende jaren. Want het zou prachtig zijn als ik op termijn bepalend kan zijn in de vormgeving van de IT-infrastructuur van mijn opdrachtgever!”

Met zijn zelfstandige, doelgerichte werkhouding heeft hij zich snel ingewerkt in de materie, de methode en de complexe technologie.

De opdrachtgever over Frank:
Frank is nu ruim een jaar bij ons werkzaam en houdt zich bezig met het realiseren van changes op de bestaande SAP-CD omgeving. Met zijn zelfstandige, doelgerichte werkhouding heeft hij zich snel ingewerkt in de materie, de methode en de complexe technologie. Met name zijn nuchtere aanpak waarmee hij elk change verzoek afpelt tot iets wat hij begrijpt en kan realiseren maakt dat hij effectief is. Stap voor stap groeit zijn inzicht en daarmee zijn effectiviteit en productiviteit.

Frank-staand-high-res