Weblog
Weblog

Studiekeuze bepalend voor de rest van je carrière? Niet bij Calco!

29 sep. 2016
Naar overzicht

Vandaag waarschuwt het UWV in het AD voor de slechte aansluiting van hbo-opleidingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Veel studenten houden tijdens hun studiekeuze geen rekening met hun arbeidsmarktperspectieven en krijgen daar later spijt van. Zo heeft deze groep volgens het UWV vaker geen vaste baan en verdienen ze een stuk minder dan hun leeftijdsgenoten die een studie binnen een kansrijke sector hebben gevolgd. Zeker nu de studiefinanciering een lening is geworden, staan veel studenten na een studiemisser voor een uitdaging.

De invoering van het leenstelsel zorgt ervoor dat veel (toekomstige) studenten onder druk komen te staan, want waar halen zij geld vandaan om te studeren? En wat als je studie in de werkelijkheid toch minder goed bij je past dan je van te voren had verwacht? Een studieswitch is door de invoering van het nieuwe leenstelsel voor veel studenten niet meer te betalen.

Toch hoeft een verkeerde studiekeuze niet altijd de rest van je carrière te beïnvloeden. Calco biedt starters, ongeacht hun studieachtergrond, namelijk een uniek IT traineeship aan.

Een IT traineeship zonder studieachtergrond in de IT. Kan dat echt?

Ja, dat kan echt. We merken dat het maken van de juiste studiekeuze lastig is, arbeidsperspectieven kunnen in de loop der tijd veranderen en ook eigen interesses zijn misschien niet meer hetzelfde als aan het begin van de studie. Daarom biedt Calco starters op de arbeidsmarkt de kans om een carrière in de IT te maken, ongeacht hun studieachtergrond. Maar liefst 95% van onze trainees heeft dan ook een andere opleiding gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan studies als Rechten, Geschiedenis, Bedrijfskunde of Bewegingswetenschappen. Wij kijken voor ons traineeship dus niet naar specifieke studieachtergronden, maar naar persoonlijkheid, ambitie en motivatie voor de IT-sector. Wanneer starters over die punten beschikken en er een match is met Calco, bieden wij hen direct een contract voor onbepaalde tijd aan.

Ook voor starters die wegens omstandigheden geen studie afgerond hebben, biedt Calco een traineeship aan waarin zij leren én werken in de IT kunnen combineren. Ze doorlopen het gebruikelijke traject 'de Calco MasterClass', krijgen ook een vast contract aangeboden en hebben daarnaast nog de mogelijkheid om alsnog een bacheloropleiding Informatica te volgen. Zo kunnen zij hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren en krijgen zij de kans zich te ontwikkelen tot een volwaardig IT-professional.

Meer weten over onze traineeships? Neem dan contact met ons op via pz@calco.nl of kijk hier voor meer informatie.

Benieuwd naar het artikel in het AD? Kijk dan hier.