Homepage Over Calco Diversiteit

Diversiteit

Wij geloven dat de wereld een stukje beter wordt wanneer je als mens en organisatie zelf de verandering in gang zet. Binnen ons bedrijf zijn er een paar belangen waar wij sterk in geloven: diversiteit, gezondheid en duurzame diversiteit. Hieronder lichten we deze graag toe.

Hoe Calco zich inzet voor diversiteit en duurzaamheid

Diversiteit

Wij doen niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gemaakte studiekeuze? Is voor ons niet belangrijk. Wij kijken naar jouw intrinsieke kwaliteiten. Naar jouw potentie en talent. De juiste talenten in combinatie met de wil om te leren en de durf om een carrièreswitch aan te gaan, maken een Calco’er. Juist doordat elke Calco’er iets unieks meebrengt, krijgen wij meer creativiteit, werkplezier en betere resultaten op de werkvloer.

Hoe Calco zich inzet voor diversiteit en duurzaamheid

Kansengelijkheid

Wij streven bij Calco naar een 50/50 man/vrouw verdeling in de IT. En we zijn goed op weg met bijna 40% vrouwelijke IT’ers. We blijven verder streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Om die reden zijn wij een werkgroep gestart, waarin we met medewerkers van ons hoofdkantoor en verschillende trainees, zoeken naar mogelijkheden om iedereen zich thuis te laten voelen bij Calco.

Hoe Calco zich inzet voor diversiteit en duurzaamheid

Gezondheid

De gezondheid van onze medewerkers is belangrijk. Want als medewerkers goed in hun vel zitten, blijf je als gehele organisatie ook gezond. Om de gezondheid van onze medewerkers te stimuleren, organiseren we regelmatig sportlessen met elkaar om fit te blijven. Ook staat er regelmatig een gevulde fruitschaal op ons hoofdkantoor om vitaminen bij te tanken. En naast sporten en gezond eten, vinden wij lol te maken op de werkvloer heel belangrijk. We werken hard, maar lachen harder. ‘Fun’ bevordert de gezondheid en dit stimuleren wij met plezier. We zijn er dan ook trots op dat Calco's verzuimpercentage (in 2021 2,4%) al jarenlang onder het landelijk gemiddelde zit (4,8%).
Hoe Calco zich inzet voor diversiteit en duurzaamheid

Duurzame diversiteit

De Calco dienstverlening is niet de quick-fix voor een korte-termijn resource-vraagstuk, maar biedt onze professionals en opdrachtgevers een unieke kans om op lange termijn een structurele verandering te brengen in het terugdringen van de afhankelijkheid van externe inhuur, een drastische verjonging van de teams van onze opdrachtgevers en een lange termijn verandering in de vorm van een diversere personeelsmix van onze opdrachtgevers. Daarom hechten wij veel waarde aan het ‘overstappercentages’ na de detavast periode en de hoeveelheid Calco’ers die na vijf jaar nog in dienst zijn van de opdrachtgever waar zij hun carrière zijn gestart. Zo draagt Calco bij aan een duurzame oplossing van resource-vraagstukken bij onze opdrachtgevers.