Homepage IT traineeships Business IT traineeship

Vacature Business IT traineeship

Elke studieachtergrond mogelijk; Direct vast contract; Betaald vanaf dag 1;NS Business Card (ook privé); Werken bij een top 200 bedrijf

Geen IT opleiding of -ervaring, maar wel carrière maken als Business IT’er? Het kan bij Calco!

Je hebt management potentieel. En sterke communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je analytisch en weet jij technische vraagstukken te vertalen op een manier die begrijpelijk is voor iedereen. Check! Met deze talenten kun jij de schakel worden tussen de business en de IT. In dit management traineeship bieden we je graag de kans om te starten in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment; de IT. Bij Calco zijn we er namelijk van overtuigd dat jij met al jouw eerdere ervaringen kan zorgen voor een frisse blik in dit vakgebied. En de kennis die je nog niet hebt? Die doe je op tijdens het traineeship! Wij leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Business IT traineeship? Lees dan snel verder!

Over het traineeship

Wanneer je bij ons start in het Business IT traineeship, krijg je direct de kans om je nieuw opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Het twee jaar durende traject start met een interne opleiding op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Hier leer je IT in de breedte kennen, zodat je een goed beeld krijgt van het gehele IT landschap. Naast het ontwikkelen van je technische skills, vinden we het bij Calco ook belangrijk dat jij je ontwikkelt op het gebied van communicatie, samenwerken en zelfontwikkeling. Je soft skills dus. Na je opleidingsperiode ben je klaar om 24 maanden op inzet te gaan bij een top 200 bedrijf in Nederland. Gedurende deze periode word je intensief begeleid door je persoonlijke coach bij wie je met al je vragen terecht kunt. Verder kan je via ons opleidingscentrum blijvend aan je ontwikkeling werken. Zowel qua soft skill trainingen als inhoudelijke kennis.

Business IT rollen
 • Business analist

  De business analist verzamelt informatie, bepaalt wat de behoeften van de business zijn en schakelt hierover met IT, zodat een product, team, afdeling of organisatie met die informatie optimaal gaat presteren. Tijdens de opleidingsperiode ga jij dieper in op o.a. ITIL Foundation en informatieanalyse.

 • Scrum master

  Als scrum master borg je dat iedereen in het team volgens het scrum framework blijft werken en ben je een dienend leider voor het scrum team. Tijdens de opleidingsperiode ga je meer leren over scrum en agile.

 • Projectmanager officer

  Als projectmanagement officer zorg je ervoor dat projecten goed verlopen en analyseer je waar deze beter kunnen. Ook zorg je voor professionalisering en standaardisering van projecten. Tijdens de opleidingsperiode ga je dieper in op beheer en Excel.

 • Change manager

  Change manager is een rol waar je naartoe zou kunnen groeien nadat je wat meer ervaring op hebt gedaan in de business IT. Als change manager coördineer je volgens een specifieke systematiek specifieke procesveranderingen van IT systemen, applicaties en organisaties.

 • Product owner

  Ook dit is een rol waar je na verloop van tijd naartoe zou kunnen groeien als je wat meer ervaring hebt opgedaan. Als product owner zorg je voor zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor de klanten en de organisatie in zo kort mogelijke tijd. Je maakt hiervoor een logische prioritering van de opgehaalde wensenlijst en zorgt voor een overzichtelijke product backlog.

Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship

De voordelen van ons traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons IT traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT. Inmiddels hebben wij al zo’n 4.000 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Omdat de IT van oudsher een ‘mannenwereld’ is, zien wij het als onze missie om hier verandering in aan te brengen. Wij streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen binnen ons bedrijf en binnen de IT.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond of bent gestart. Voor onze traineeships verwachten wij dat je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.

Jouw profiel
 • Je hebt een hbo- of wo bachelor diploma. Je studierichting maakt niet uit (geen bachelor diploma? Check onze Potentials vacature)
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis).
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Je hebt heel veel zin meer te leren over Business & IT
 • Je communicatieve skills zijn on point, je bent enthousiast en je hebt een proactieve instelling
 • Jij kunt jouw hoofd koel houden in drukke periodes en vindt zowel zelfstandig werken als in groepsverband werken prettig
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn
Ons aanbod aan jou
 • De kans om te ontdekken welke functie binnen IT bij jou pastJe wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Vanaf inzet € 2910,- bruto per maand (incl. vakantiegeld en eindejaarsbonus)
 • Een onkostenvergoeding €1,- netto per werkdag en €2,- netto thuiswerkvergoeding op dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan.)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach)
 • Een plek bij een top 200 bedrijf van Nederland
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)

Het traject
 • Crash Course

  Je start je eerste twee weken bij Calco in de Crash Course, waarin je de basis van de IT leert kennen. Je leert meer over alle fases die doorlopen worden om een applicatie te ontwikkelen, zodat je een helder beeld krijgt van wat de IT inhoudt. Deze brede start gaat jou helpen om een goede schakel te worden tussen de business en IT. Zo leer je tijdens de Crash Course de technische kant kennen: programmeren, leren over infrastructuur en werken met databases, analyseren en leiden van processen. Ook ga je aan de slag met het behalen van certificaten. Al tijdens de Crash Course ga je aan de slag met je soft skills.

 • Deep Dives

  Vanaf de derde week duik je via een Deep Dive dieper de stof in van een richting die goed bij jou past. Omdat wij je tijdens de Crash Course goed hebben leren kennen, helpen we jou bij het kiezen van een of meerdere Deep Dives. We kijken hierbij welke richting goed aansluit bij jouw sterke punten, ontwikkelpunten, je interesses en ambities. Ben je benieuwd naar de verschillende richtingen? Scroll dan naar boven en lees meer over de verschillende rollen waarin je werkzaam kan zijn als Business IT-er!

 • Match

  Doordat de opleidingsperiode vrij intensief is, leren we je goed kennen. Dit helpt ons om samen met jou de beste match te maken tussen jou en een opdrachtgever. We vinden het hierbij belangrijk dat je ergens aan de slag gaat waar je zowel qua inhoud als cultuur goed op je plek zit. Daarom gaan we hier ook actief over met jou in gesprek: wat zijn je ambities, welke rollen lijken jou interessant, welke opdrachtgevers spreken jou aan? Tijdens dit proces bereiden we je goed voor op jouw intakegesprek. Dit is een soort sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever.

 • Inzetperiode

  Na de opleidingsperiode start je met je inzet bij de opdrachtgever. Deze inzetperiode duurt zo’n twee jaar. Ook daar laten we je natuurlijk niet aan je lot over! Tijdens deze periode komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) eens per maand langs om te bespreken hoe het gaat. Daarbij kun je trainingen en opleidingen blijven volgen, zodat je blijvend aan je eigen ontwikkeling kunt werken en je je ambities waar kunt maken. Verder zie je je mede-trainees en kantoorcollega's nog regelmatig, op meerdere events die Calco jaarlijks organiseert en tijdens opleidingsmomenten die je gedurende je inzet nog bij Calco hebt.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Je inzet zit er na ongeveer twee jaar op. Daarna stapt ruim 90% van de trainees over naar de opdrachtgever. Of jij dit ook doet, blijft echter altijd je eigen keuze!

Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship
Business IT traineeship

De sollicitatieprocedure

Yes! Je hebt besloten om bij ons te solliciteren; superleuk! Maar hoe ziet de sollicitatieprocedure er eigenlijk uit? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de sollicitatiedeadline is op 17 april 2024 om 23.59

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Nadat jij via de website op één van onze traineeships hebt gesolliciteerd, hoor je binnen twee werkdagen van ons.

 • 2. Telefonisch contact
  Telefonisch contact

  We nemen graag telefonisch contact met je op om een aantal vragen te stellen. Vervolgens nodigen we je uit voor het online assessment en de selectiedag bij ons op kantoor.

 • 3. Selectiedag
  Selectiedag

  Op de selectiedag vertellen we je graag meer over Calco en krijg je een rondleiding. Daarnaast gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen. 

 • 4. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Is het een match? Dan ontvang je een aanbieding van ons!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Business IT traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Sharon Lou
Sharon Lou Recruiter