Homepage IT traineeships IT traineeship

Vacature IT traineeship

Elke studieachtergrond mogelijk; Direct vast contract; Betaald vanaf dag 1;NS Business Card (ook privé); Werken bij een top 200 bedrijf

Zonder IT achtergrond carrière maken in de IT? Het kan met het IT traineeship van Calco!

Ja, je leest het goed! Ook zonder IT achtergrond kun jij aan de slag in de meest innovatieve bedrijfssector van dit moment. Wij geloven namelijk dat al jouw eerdere ervaringen bijdragen aan het succes van jouw toekomstige IT carrière. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het IT traineeship? We vertellen je graag meer!

Over het IT traineeship

Bij het IT traineeship van Calco krijg je dé kans om de theorie direct toe te passen in praktijk. In zo’n twee jaar tijd maak jij je de wereld van IT eigen. Je start het traject met een opleidingsperiode op ons kantoor in Amsterdam. We laten je alle basisfacetten van de IT zien. Maar naast de hard skills, ontwikkel jij bij Calco ook je soft skills. Na je opleidingsperiode ben je klaar om 24 maanden op inzet te gaan bij een top 200 bedrijf in Nederland. Ook tijdens je inzet blijven we je ondersteunen met een persoonlijke coach en kun jij je via ons opleidingscentrum verder ontwikkelen om je ambities te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Richtingen
 • Automatiseren

  Hierbij focus je je op het automatiseren van processen en de interactie tussen applicaties. Je leert de taal PowerShell, richt je op Beheer om processen te doorgronden.

 • Business IT

  Je beheert en ondersteunt IT-processen en -projecten en bent dus de schakel tussen IT en business. Certificaten die jij kunt behalen zijn o.a. ITIL Foundation en Scrum.

 • Data

  Je richt je op het beheren, ontwerpen en verwerken van datasets en data-opslag. Je leert werken met SQL, Power BI en je gaat dieper in op Excel.

 • Development

  Het bouwen en aanpassen van applicaties. Je leert programmeren, bijvoorbeeld in talen als Java en Python of C#. Ook leer je de werkmethode Scrum (Agile framework).

 • Infrastructuur

  Hierbij ben je bezig met het inrichten of aanpassen van een IT infrastructuur voor het ondersteunen van IT services. Je kunt de certificaten ITIL en Azure Fundamentals behalen.

 • Operations

  Als jij gaat voor de richting Operations, leer je hoe je IT-services kunt ondersteunen en verbeteren. Beheer en ITIL Foundation of ASL2 komen aan de orde.

 • Risk & Security

  Jij houdt het IT landschap veilig voor gebruikers en weert hackers Je kunt het Cyber and IT Security Foundation certificaat en het ISMS-certificaat behalen.

 • Testen

  Je onderzoekt, controleert en test functionaliteiten in IT applicaties. Je doet ervaring op met meerdere scripttalen en je gaat voor het certificaat TMAP Suite Test Engineer.

Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.

De voordelen van ons IT traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons IT traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT. Inmiddels hebben wij al zo’n 4.000 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in de IT of Finance.

Omdat de IT van oudsher een ‘mannenwereld’ is, zien wij het als onze missie om hier verandering in aan te brengen. Wij streven naar een zo volledig mogelijke representatieve afspiegeling van de maatschappij binnen ons bedrijf. Wij blijven zoeken naar mogelijkheden om het voor iedereen nog meer ''thuis te maken” en kansengelijkheid nog verder te bevorderen binnen ons bedrijf en binnen de IT.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond of bent gestart. Voor onze IT traineeships verwachten wij dat je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.

Jouw profiel
 • Je hebt een hbo- of wo bachelor diploma. Je studierichting maakt niet uit (geen bachelor diploma? Check onze Potentials vacature)
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Je hebt affiniteit met IT en wil jezelf graag ontwikkelen op het gebied van IT
 • Jij kunt jouw hoofd koel houden in drukke periodes en vindt zowel zelfstandig werken als in groepsverband werken prettig
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn
Ons aanbod aan jou
 • De kans om te ontdekken welke functie binnen IT bij jou past
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Vanaf inzet € 2910,- bruto per maand (incl. vakantiegeld en eindejaarsbonus)
 • Een onkostenvergoeding €1,- netto per werkdag en €2,- netto thuiswerkvergoeding op dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan.)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach) 
 • Een plek bij een top 200 bedrijf van Nederland
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)

Het traject
 • Crash Course

  De eerste twee weken staan in het teken van de Crash Course, waarin je de grondbeginselen van de IT leert. Je maakt kennis met verschillende thema's binnen de IT, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat IT inhoudt. Zo leer je de technische kant (programmeren, leren over infrastructuur en werken met databases) tot aan het praktische gedeelte van IT (analyseren en leiden van processen). Ook ga je aan de slag met het behalen van certificaten.

 • Deep Dives

  Nu je – in basis – een beeld hebt van de breedte van IT en jouw mogelijkheden hierin, ga je je verder specialiseren via Deep Dives. Geen zorgen, wij helpen je bij het kiezen van de Deep Dives die het beste bij je passen. Samen kijken we welke richting het beste op jouw kwaliteiten, leerpunten, wensen en ambities aansluit. Benieuwd welke richtingen je op kan gaan? Scroll naar boven en check de richtingen!

 • Match

  Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. We kijken naar een geschikte rol voor jou, maar wij vinden het ook belangrijk dat jij past in de bedrijfscultuur van een opdrachtgever.

 • Inzetperiode

  Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden. Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) namelijk langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen. Zo helpt Calco je om ook tijdens je inzetperiode je ambities te realiseren. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw Calcollega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Dit blijft echter wel altijd je eigen keuze.

Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.
Volg het IT traineeship van Calco.

De sollicitatieprocedure

Yes! Je hebt besloten om bij ons te solliciteren; superleuk! Maar hoe ziet de sollicitatieprocedure er eigenlijk uit? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de sollicitatiedeadline is op 17 april 2024 om 23.59 uur

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Nadat jij via de website op één van onze traineeships hebt gesolliciteerd, hoor je binnen twee werkdagen van ons.

 • 2. Telefonisch contact
  Telefonisch contact

  We nemen graag telefonisch contact met je op om een aantal vragen te stellen. Vervolgens hopen we je uit te nodigen voor de kennismakingsdag bij ons op kantoor.

 • 3. Selectiedag
  Selectiedag

  Op de selectiedag vertellen we je graag meer over Calco en krijg je een rondleiding. Daarnaast gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen. 

 • 4. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Is het een match? Dan ontvang je een aanbieding van ons!

Vragen?

Heb je nog vragen over het IT traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Sharon Lou
Sharon Lou Recruiter