Homepage Financial data traineeship Financial data traineeship

Vacature financial data analyse traineeship

Elke studieachtergrond mogelijk; Direct vast contract; Betaald vanaf dag 1;NS Business Card (ook privé); Werken bij een top 200 bedrijf

Word een financial data analist met het traineeship van Calco

Binnen ons traineeship bieden wij jou de mogelijkheid te starten als financial data analist. We leiden je op, begeleiden je en zorgen ervoor dat jij terechtkomt bij een top 200 bedrijf in Nederland. En wist je al dat wij jou betalen vanaf dag 1 én dat je een vast contract van ons krijgt? Solliciteer vandaag nog!

Volg het finance traineeship van Calco.

Over het traineeship

In het tweejarig traineeship ga je de theorie al snel toepassen in praktijk. Je start met een opleidingsperiode in ons interne trainingscentrum. We leren je de grondbeginselen van je nieuwe vak: Financial Data Analyse. Maar naast de hard skills als SQL, Excel, Tableau en Power BI ontwikkel je ook je soft skills. Heb je de opleidingsperiode afgerond? Dan ga je op inzet bij een top 200 bedrijf van Nederland. Je houdt maandelijks contact met jouw persoonlijke coach (fieldmanager). Ook kan je altijd (online) trainingen blijven volgen tijdens het traject.

Wat doet een financial data analist?

Een financial data analist is verantwoordelijk voor het analyseren en interpreteren van (financiële) gegevens. Je ontdekt trends, identificeert patronen, ontwikkelt en implementeert data gedreven strategieën om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Je communiceert inzichten en aanbevelingen aan belanghebbenden door middel van rapporten en presentaties. Je werkt samen met andere leden van het team om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van gegevens te waarborgen. Helder communiceren en samenwerken zijn daarmee belangrijke aspecten van je baan.

De voordelen van ons traineeship voor jou

Je krijgt meteen een vast contract
Wij betalen jou vanaf dag 1
We helpen je bij het maken van de switch
Je krijgt een coach die je begeleidt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling
We zorgen voor een plek bij een top 200 bedrijf
Je krijgt een NS Business Card die je 24/7 mag gebruiken

Voor wie is ons traineeship geschikt?

Calco biedt kandidaten al sinds 2004 de kans om een switch te maken naar de IT of Finance. Inmiddels hebben wij al zo’n 4.000 trainees opgeleid en begeleid naar een carrière in deze vakgebieden.

Bij Calco doen we niet aan stereotypen en behandelen iedereen als uniek individu. Jouw eerder gekozen studierichting? Is voor ons niet belangrijk. Wel kijken we naar het niveau van de studie die je hebt afgerond.
Jouw profiel
 • Om te starten als financial data analist in het traineeship, heb je een hbo- of wo-bachelor diploma (harde eis) nodig. Je studierichting maakt in principe niet uit. Maar het is wel fijn als je tijdens je studie ervaring hebt opgedaan met in elk geval statistiek
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal (harde eis)
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
 • Aantoonbare affiniteit met Finance en de wil hebben jezelf hierin verder te ontwikkelen
 • Je hebt oog voor detail en bent analytisch ingesteld
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een probleemoplossende instelling; je identificeert problemen, vindt de oorzaak en ontwikkelt bruikbare oplossingen
 • Prioriteiten stellen kun jij als de beste
 • Kunt zelfstandig werken, maar komt ook tot je recht in teamverband
 • De meeste opdrachtgevers zijn gevestigd in de Randstad. Daarom is het eventueel nodig om reisbereid te zijn
Ons aanbod aan jou
 • De kans om te ontdekken welke functie binnen Finance bij jou past
 • Je wordt betaald vanaf dag 1 van het traineeship
 • Je krijgt een netto onkostenvergoeding en thuiswerkvergoeding op de dagen dat je thuiswerkt
 • Bij goed functioneren 3 keer een salarisverhoging tijdens je traineeshipperiode
 • Je ontvangt direct een vast contract van Calco
 • 26 vakantiedagen (Al een vakantie gepland? Geen probleem! Je kunt al met de Crash Course beginnen en daarna kun jij gewoon op vakantie gaan)
 • Persoonlijke begeleiding bij jouw ontwikkeling door een eigen fieldmanager (coach)
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden via o.a. ons 360Learning Platform
 • Een werkplek bij een top 200 bedrijf van Nederland zoals KLM, T-Mobile, Nationale-Nederlanden of Rabobank
 • Een kilometervergoeding van €0,19 per kilometer of een ov-vergoeding tijdens je opleidingsperiode. Ga jij op inzet bij de opdrachtgever? Dan ontvang je een NS Business card t.w.v. € 689,25 per maand die je 24/7 mag gebruiken (dus ook privé)

Het traject
 • Crash Course

  Je begint het tweejarig traject met een opleidingsperiode, waarvan je de eerste twee weken in de Crash Course zit. Je maakt kennis met de basis IT in een corporate omgeving. Zo leer je de technische kant (programmeren, leren over infrastructuur en werken met databases) tot aan het praktische gedeelte (analyseren en leiden van processen). Ook op het gebied van soft skills krijg je diverse trainingen en ga je jezelf ontwikkelen. Je krijgt dus aardig wat informatie op je af en je leert in korte tijd een heleboel. De Crash Course is je startpunt als financial data professional. We kijken samen waar jij goed in bent en waar jij energie van krijgt.

 • Deep Dives

  Nadat je kennis hebt gemaakt met de belangrijkste basisprincipes van het vak is het tijd om je richten op je verdere leerpad. Het kan zijn dat dit helemaal gericht zal zijn op financial data analyse. Echter, als tijdens de Crash Course blijkt dat jouw talenten en interesses op een ander gebied liggen, dan passen we jouw Deep Dives hierop aan. Wij kijken daarnaast ook waar wij denken dat jouw talent het best benut wordt. Jouw leertraject is daarmee altijd maatwerk. In deze periode ga je sowieso aan de slag met het behalen een SQL certificaat, bekwaam je je verder in Excel en doe je kennis en kunde op in Tableau en/of Power BI. Verder heb je de mogelijkheid om Python te leren en kennis op te doen omtrent onder andere data warehousing en gegevensbeheer. Tijdens deze periode blijf je ook op het gebied van soft skills jezelf verder ontwikkelen middels trainingen en coaching.

 • Match

  Tijdens de opleidingsperiode leren wij jou zo goed mogelijk kennen om de beste match te kunnen maken tussen jou en een opdrachtgever. Zo weten we zeker dat je past binnen een bedrijfscultuur en met volle moed kan starten als financial data analist.

 • Inzetperiode

  Je start met je inzetperiode bij de opdrachtgever! Deze duurt zo’n 24 maanden. Tijdens deze periode blijven we je begeleiden. Maandelijks komt jouw persoonlijke coach (fieldmanager) langs om met jou te kijken naar je vooruitgang. Daarnaast kun je je blijven ontwikkelen en opleidingen blijven volgen zodat je de mogelijkheid hebt te groeien naar medior financial data analist. Zowel live als via ons 360Learning Platform heb jij tijdens je gehele traineeship toegang tot trainingen. Ook organiseert Calco meerdere events per jaar, dus je ziet jouw HQ collega's en mede-trainees uit jouw startgroep nog regelmatig.

 • Overstap naar de opdrachtgever

  Na ongeveer twee jaar inzet maakt zo’n ruim 90% van de trainees de overstap naar de opdrachtgever. Echter blijft dit wel je eigen keuze!

De sollicitatieprocedure

Tijd om te solliciteren! Maar hoe gaat zo’n sollicitatieprocedure bij Calco eigenlijk? We nemen je hier graag in mee zodat je weet wat je kunt verwachten.

Let op: de eerstvolgende startdatum van het Finance traineeship is 1 mei 2024

LEES ONZE SOLLICITATIETIPS!
×
Heb jij een goed cv? Zo maak jij een goede eerste indruk:
 • Zorg ervoor dat je cv uit maximaal een of twee pagina's bestaat, het geheel er netjes uitziet en alle cruciale informatie bevat.
 • Heb je een lange reis gemaakt of ben je begonnen aan een studie, maar heb je dit niet afgemaakt? Vertel het ons en laat geen gaten zien in je cv.
 • Maak het persoonlijk. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat maakt jou uniek? Voeg ook een professionele foto toe.
Overtuigen met een goede motivatie? Dat doe je zo:
 • Houd je motivatiebrief kort en bondig. Tussen de 200 en 400 woorden is perfect.
 • Solliciteer jij op een traineeship? Vertel ons waarom jij de switch wilt maken naar IT of Finance. We horen graag jouw intrisieke motivatie!
 • Gebruik geen standaard sollicitatiebrief en gebruik geen standaardzinnen. Wees oprecht en persoonlijk!
 • 1. Solliciteren
  Solliciteren

  Nadat jij via de website op één van onze traineeships hebt gesolliciteerd, hoor je binnen twee werkdagen van ons.

 • 2. Telefonisch contact
  Telefonisch contact
  We nemen graag telefonisch contact met je op om een aantal vragen te stellen. Vervolgens nodigen we je uit voor het online assessment en de selectiedag bij ons op kantoor.
 • 3. Selectiedag
  Selectiedag

  Op de selectiedag vertellen we je graag meer over Calco en krijg je een rondleiding. Daarnaast gaan we met je in gesprek om je beter te leren kennen. 

 • 4. Arbeidsovereenkomst
  Arbeidsovereenkomst

  Is het een match? Dan ontvang je een aanbieding van ons!

Vragen?

Heb je nog vragen over het Financial data analyse traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!
Sharon Lou
Sharon Lou Recruiter