Homepage IT traineeships Carrière in IT

De start van jouw IT carrière

Het meest innovatieve vakgebied

Elk bedrijf heeft IT kennis nodig. Tot welke branche het bedrijf ook behoort. En nee, met IT kennis bedoelen we echt niet alleen mensen die de hele dag coderen met 4 schermen om zich heen. De wereld van IT is enorm veelzijdig en breidt alleen maar uit! Van het monitoren en optimaliseren van systemen tot online security, van programmeren tot de projectmatige of management schakel zijn tussen de business en IT. Opties genoeg om een toffe carrière te vinden binnen de IT die aansluit bij jouw wensen.

Wat is IT?

IT staat voor Informatietechnologie en betekent: ‘alles wat te maken heeft met geautomatiseerde verwerving en verwerking van informatie’. Wanneer je op een IT afdeling werkt ben je over het algemeen verantwoordelijk voor het verwerken, opslaan en beschermen van de digitale informatie van een organisatie. Saai? Echt niet! Het vak heeft heel veel te bieden. Sterker nog... Eigenlijk kan iedereen tot z'n recht komen binnen de IT.

Veel opties in functies én opdrachtgevers

Nee, werken in de IT betekent dus echt niet alleen maar bezig zijn met eentjes en nulletjes. IT is namelijk héél veelzijdig; je kunt er alle kanten mee op. In het IT traineeship ga jij samen met een persoonlijke coach ontdekken welke richting het beste bij jou past. Op basis van jouw kwaliteiten, ontwikkelpunten en wensen kijken we welke plek voor jou de beste is om jezelf verder te ontwikkelen. Onze opdrachtgevers behoren tot de top 200 bedrijven van Nederland. Denk aan Rabobank, Ahold Delhaize, Achmea of PostNL. Eén ding is zeker: bij welke opdrachtgever je ook terechtkomt, jouw IT carrière krijgt een vliegende start!

Werken bij Calco

Ontdek onze IT traineeships

Naast het reguliere IT traineeship, bieden we jou de mogelijkheid je specifiek te richten op een IT carrière bij de overheid.

Na de havo of het vwo een hbo- of wo studie gestart maar niet afgerond, of een mbo4 opleiding afgerond met de ambitie en de skills om in de praktijk door te groeien? Ook dan zien wij potentie in jou en kan je starten met het IT traineeship voor Potentials.

Benieuwd naar de verschillende trajecten? Check snel welke optie het beste bij jou past!

De voordelen van een traineeship bij Calco

Direct een vast contract
Je wordt betaald vanaf dag 1
Top 200 bedrijven als opdrachtgevers
Samen ontdekken we jouw talent
Expert in opleiden en coachen
NS Business card (ook voor privégebruik)

Inhousedagen en webinars

Nieuwsgierig naar een IT traineeship bij Calco en wil je graag meer informatie krijgen? Maandelijks organiseren wij events als inhousedagen (op kantoor) en webinars. Een laagdrempelige én gezellige manier om de sfeer bij ons te proeven en antwoord te krijgen op je vragen.


Veelgestelde vragen over een traineeship bij Calco

 • Kan ik ook starten zonder hbo of wo diploma?

  Zeker! Wij bieden het IT traineeship Potentials aan voor talenten met een havo, vwo of mbo4 diploma, die geen hbo of wo studie hebben afgerond.

 • Wat is het verschil tussen de IT traineeships?

  In het reguliere IT traineeship heb je een opleidingsperiode van 2 maanden en ga je vervolgens voor zo’n 2 jaar op inzet. Het IT traineeship English is volledig in het Engels en staat verder in alles gelijk tot het reguliere traject. Geen hbo of wo diploma op zak? Dan kom je in aanmerking voor het IT traineeship Potentials. Het traject is vrijwel hetzelfde als het reguliere, maar je krijgt indien nodig meer begeleiding. Voor al deze traineeships geldt dat je wordt betaald vanaf dag 1 én je een vast contract krijgt. Tot slot hebben we het IT traineeship Overheid. Hierbij duurt de opleidingsperiode slechts 6 weken, start je bij een overheidsorganisatie en duurt de inzet ongeveer één jaar. In dit traject start je met een studieovereenkomst, en krijg je betaald én een vast contract vanaf het moment dat je op inzet gaat.

 • In welke branches zijn onze opdrachtgevers actief?

  Onze opdrachtgevers zijn top 200 bedrijven van Nederland en zijn actief in diverse braches. Zo hebben we opdrachtgevers binnen logistiek, verzekeringen, bankenwezen, energiemaatschappijen, zorg, retail, en overheid. Denk zoal aan PostNL, Achmea, Rabobank, Eneco, Nationale-Nederlanden, UMCU, bol.com en de Belastingdienst.

 • Kan ik zelf kiezen bij welke opdrachtgever ik aan de slag ga?

  Voor ons staat de beste match met jou als persoon voorop. We horen daarom graag welke voorkeuren je hebt voor opdrachtgevers en waarom. Wanneer we op zoek gaan naar een opdracht, kijken we of er bij jouw voorkeursopdrachtgevers een functie is die bij jou past. Zo niet, dan bespreken we samen de andere opties. Heb je géén voorkeur? Dat is ook geen probleem.

 • In hoeverre kan ik zelf kiezen in welke functie ik terecht kom?

  In welke functie je terecht komt, ligt van tevoren nog niet vast. We gaan namelijk tijdens de opleidingsperiode samen kijken waar jouw kracht ligt en wat jij leuk vindt om te doen. Dat bepaalt uiteindelijk de richting van de functie die je gaat vervullen.