Onze werkwijze

Op zoek naar young professionals?

Met onze andere kijk op talent, helpen we jouw bedrijf groeien

Heeft jouw afdeling moeite met het vinden en binden van IT of Finance talent? Dat is niet zo gek in een krappe arbeidsmarkt als deze. Calco heeft een geheel eigen wijze ontwikkeld om ambitieuze professionals met een hbo of wo achtergrond die graag aan de slag willen in IT of Finance, een carrière te bieden.

Onze werkwijze

wervingsfase

1. Werving en selectie

Door ons strenge werving- en selectieproces hebben wij enkel zeer gemotiveerde young professionals rondlopen. Wij selecteren hen op basis van opleidingsniveau, leergierigheid maar bovenal op hun talent.

Twee maanden

2. Opleiding

Het traject start met een fulltime IT of Finance opleiding van twee maanden in ons opleidingscentrum. We laten trainees kennismaken met alle facetten binnen de IT of Finance en leren hen deze kennis toepassen in de praktijk. Ze behalen diverse certificaten en gaan zich in deze periode specialiseren in een bepaalde richting.

24 maanden

3. Match & detachering

Om de perfecte match te maken, kijken we naar jullie wensen en behoeften. Tijdens de inzetperiode gaat de trainee voor zo’n twee jaar fulltime aan de slag in jouw team. Calco blijft nauw betrokken bij de ontwikkeling; de trainee krijgt een coach en we bieden een specifiek opleidingsaanbod, gericht op hun inzet.

Na twee jaar

4. Kosteloze overname

Na afronding van de inzetperiode kun je onze young professionals kosteloos overnemen. Ze zijn inmiddels gegroeid naar een medior niveau en je weet goed wat je van hen kunt verwachten. Zo combineer je de voordelen van detachering met een future-proof concept voor jouw afdeling.

Waarom biedt Calco jouw organisatie het beste talent?
 • Andere kijk op IT en Finance talent

  Wij geven gemotiveerde, leergierige young professionals de kans zich om te scholen naar IT of Finance, ongeacht hun studierichting (hbo- of wo achtergrond). Wij geloven namelijk dat diverse studieachtergronden tot mooie nieuwe inzichten kunnen leiden in het IT- en Finance werkveld. Doordat zij zaken vanuit een andere invalshoek bekijken, brengen zij nieuwe, frisse energie in je bedrijf.

 • Expert in begeleiding

  Wij nemen de coaching en begeleiding gedurende de inzet uit handen. Doordat wij continu betrokken blijven bij de ontwikkeling van de trainee, heeft jouw organisatie hier geen omkijken naar. Daarnaast kunnen trainees tijdens de inzetperiode diverse trainingen blijven volgen in de avonduren, zodat zij zich blijven ontwikkelen en kennis opdoen die jouw afdeling ten goede komt.

 • Reduceren externe inhuur

  Expertise wordt vaak met een externe constructie binnengehaald. Mocht deze externe na afloop weer vertrekken, dan loopt de kennis uit je bedrijf. Met onze detavast constructie neem je onze professionals na ongeveer 24 maanden kosteloos over. Je investeert dus direct in een langetermijnoplossing en bespaart kosten door een betere verhouding tussen interne en externe medewerkers te realiseren.

 • Verjonging en binnenhalen van talent

  De leeftijdsopbouw van veel afdelingen is scheef; binnen de IT en Finance komen we vergrijzing geregeld tegen. Onze trainees zijn gemiddeld 27 jaar en zorgen er hierdoor voor dat je een toekomstbestendige leeftijdsopbouw en een meer divers team creëert. Juíst doordat trainees nieuw zijn in het werkveld, zijn ze heel leergierig en flexibel en kunnen ze een grote positieve invloed hebben op jouw afdeling. Teams met een goede leeftijdsverdeling presteren bovendien ook nog eens beter en zijn vaker dan gemiddeld high performing teams.

 • Vullen van specialistische vacatures

  Wij bieden IT en Finance talent met verschillende specialisaties. Daarnaast zijn wij door het brede trainingsaanbod in ons opleidingscentrum in staat om op maat gemaakte trajecten samen te stellen.

 • Overname

  95% van onze trainees stapt na de inzetperiode over naar de opdrachtgever en maar liefst 85% werkt er na vijf jaar nog.

Onze aanpak werkt

Succesvolle IT en Finance carrières

Stapt na twee jaar over naar de opdrachtgever

Is na vijf jaar nog in dienst bij de opdrachtgever

Jaar ervaring

Op zoek naar nieuw talent?

IT talent

Onze IT talenten zijn analytisch, leergierig, flexibel en communicatief vaardig en zijn daarom een toevoeging voor jouw organisatie. Wij bieden hen diverse richtingen aan binnen de IT, waardoor wij een brede range aan expertise kunnen bieden. Daarnaast is het mogelijk een op maat gemaakt opleidingstraject samen te stellen voor specifieke rollen binnen jouw organisatie. Tijdens de twee jaar durende inzet, volgen de trainees verschillende cursussen en trainingen waardoor zij nog meer waarde kunnen toevoegen.

LEES MEER

Finance talent

Calco's Finance talenten zijn nauwkeurig, wendbaar en sociaal en kunnen met hun frisse blik nieuwe ideeën aanwakkeren. De trainees worden opgeleid in verschillende richtingen binnen het financiële werkveld en kunnen tijdens hun inzet extra trainingen volgen die hun kennis en kunde nog meer vergroten.

LEES MEER

Waar wij ook voor werken

Neem contact met ons op

Wil jij graag meer weten over onze aanpak en wat wij jouw organisatie kunnen bieden? We denken graag met je mee!
Michael Kentrop
Michael Kentrop Strategisch Accountmanager

Veelgestelde vragen over werken met Calco

 • Wat is een detavast constructie?

  Onze detavast constructie is eigenlijk heel simpel: na afronding van de inzetperiode van een Calco trainee op je afdeling, kun je onze young professionals kosteloos overnemen. Zo combineer je de voordelen van detachering met een future-proof concept voor je afdeling. Doordat overname het uitgangspunt is van het traineeship, investeer je dus direct in een langetermijnoplossing.

 • Hoe komt de match tussen opdrachtgever en trainee tot stand?

  Voor ons is de match tussen opdrachtgever en trainee een absoluut uitgangspunt voor een langdurige inzet van een medewerker. Dit lukt ons goed; zo’n 95% van de trainees die na twee jaar een overstap heeft gemaakt naar de opdrachtgever is daar na vijf jaar nog steeds in dienst. Door onze intensieve selectie- en opleidingsperiode leren wij de trainees goed kennen, waardoor wij de juiste match kunnen maken met een opdrachtgever. Daarnaast kijken wij naar het gevraagde functieprofiel, maar vinden we het evenmin belangrijk dat iemand past bij de bedrijfscultuur. Wij geloven dat dit bijdraagt aan een langetermijn relatie.
  Bovendien hebben wij veel ervaring met het samenwerken met opdrachtgevers uit verschillende branches, waardoor wij goed in staat zijn om een goede inschatting te maken welke kandidaat het beste past binnen een bepaalde organisatiecultuur.

 • Waar in Nederland kunnen wij trainees inzetten?

  Door heel Nederland. Onze trainees komen ook vanuit het hele land. Het merendeel van onze opdrachtgevers is gevestigd op centrale locaties in Nederland; in de Randstad en het Oosten van Nederland. Desalniettemin zetten wij ook mensen (ver) buiten de Randstad in.

 • Hoe zorgt Calco ervoor dat het opleidingsaanbod up-to-date is?

  Al heel wat jaren zijn onze trainees op inzet bij verschillende soorten opdrachtgevers in verschillende branches, met vele verschillende innovaties in elk van de sectoren. Hierdoor zijn wij als één van de eersten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en verwerken dit continu in ons opleidingsprogramma.

 • Op wat voor soort functies kunnen de trainees worden ingezet?

  Door het brede trainingsaanbod in ons opleidingscentrum zijn wij in staat om op maat specifieke trajecten te maken. Of je nu op zoek bent naar IT personeel voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van databases en netwerken, het beheer en onderhoud van applicaties of juist meer naar business analisten, Scrummasters of PMO’ers. Eigenlijk kan Calco elke rol vervullen. Wil jij graag versterking van een Finance trainee? Wij kunnen je helpen bij het vinden van financieel analisten, financial performance analisten, junior credit risk managers of vermogensbeheer analisten. Alles is mogelijk!

 • Kunnen trainees na de eerste opleidingsperiode nog gebruikmaken van de Calco opleidingsmogelijkheden?

  Wij vinden het belangrijk dat onze trainees zich - gedurende het hele traject - kunnen ontwikkelen van junior naar medior IT-er of Finance professional. Ze hebben daarom de gehele periode de mogelijkheid om gebruik te maken van ons interne opleidingscentrum waar wij trainingen aanbieden op zowel inhoudelijk niveau als op het gebied van soft skills. Daarnaast kunnen onze trainees ten alle tijde gebruik maken van ons online 360Learning Platform.
  Bij heel specifieke wensen vanuit de opdrachtgever bieden wij, in overleg met de opdrachtgever, ook (erkende) trainingen buiten ons eigen opleidingscentrum aan.

 • Hoe lang duurt de periode van aanvraag tot plaatsing van een trainee?

  Omdat er iedere maand grote groepen trainees bij ons uit de opleidingsperiode stromen, kunnen wij relatief snel schakelen. Het feit dat deze trainees diverse achtergronden en interesses hebben, helpt om snel op verschillende aanvragen vanuit opdrachtgevers te kunnen reageren. Ons record van aanvraag tot plaatsing ligt op het moment op 52 uur!