Financial modeller

Iets voor jou?

Economische kennis én programmeren toepassen in één rol? Dat kan als financial modeller. Je verdiept je in financial modelling die ‘voorspellen’ wat gevolgen zijn van economische situaties die kunnen voorvallen. Wekt dit jouw interesse? Start het Finance traineeship en specialiseer je in financial modelling!

Werken als financial modeller via Calco.

Wat doet een financial modeller?

Als financial modeller ben je verantwoordelijk voor het modelleren van financiële risico's. Dit betekent dat je de werkelijkheid gaat nabootsen in de vorm van berekeningen. Je gebruikt financiële modellen om te voorspellen wat voor invloed een economische situatie heeft op een bedrijf. Je monitort en verbetert de modellen met Python, zodat de kwaliteit van de data betrouwbaar blijft. Kennis van zowel de marktrisico's als programmeren is dus essentieel.

Werken als financial modeller via Calco.
IT component

Zoals de naam doet vermoeden, werk je als financial modeller met een financieel model. Zo breng je financiële variabelen in een overzicht. Een bekend voorbeeld is Excel, maar er zijn ook andere programma’s waarop je dit kunt doen. Een financieel model bevat bijvoorbeeld variabelen zoals omzet, inkoop, kosten, belasting en resultaten. Door middel van analyses, berekeningen en het in kaart brengen van scenario's kan je de toekomst van een financiële situatie van het bedrijf meten. Hierdoor kunnen betere bedrijfsbeslissingen worden gemaakt over bijvoorbeeld budgetten, groei en nieuwe activa. Om de financiële modellen te kunnen begrijpen en verder te ontwikkelen, is kennis van IT nodig.

Werken als financial modeller via Calco.
Lessen

Nadat je in de eerste twee weken basiskennis opgedaan hebt van Finance, ga je je specialiseren. Om de rol van financial modeller goed onder de knie te krijgen, verdiep je je in programmeertalen als Python en SQL, maar ga je ook aan de slag met informatieanalyse. De soft skill trainingen vullen je opleiding aan. Hiermee leer jij jezelf en je talenten nog beter kennen.

Werken als financial modeller via Calco.

Opdrachtgevers

Na de interne opleidingsperiode van twee maanden, ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers, die bijna allemaal behoren tot de top 200 bedrijven van Nederland. Denk aan ING, PGGM of Rabobank. Bij welk specifiek bedrijf jij terechtkomt, bepalen we samen aan de hand van jouw kwaliteiten en leerpunten, maar ook of jij past bij het type bedrijf.

Waarom starten als financial modeller?

Werken als financial modeller via Calco.
Impact

Banken, verzekeraars of pensioenuitvoerders gebruiken financiële modellen om te berekenen/voorspellen wat voor gevolgen een economische situatie heeft op de portemonnee van een bedrijf. Aan de hand van jouw modellen maak je direct impact op strategieën en keuzes die een bedrijf maakt.

Werken als financial modeller via Calco.
Verantwoordelijkheid
Je krijgt veel verantwoordelijkheid aangezien een bedrijf aan de hand van jouw berekeningen en voorspellingen bepaalde beslissingen neemt.
Werken als financial modeller via Calco.
Snijvlak Finance & IT

Finance en programmeren? Dit kun je hier combineren. Begrijp de financiële informatie en ontwikkelingen en programmeer dit in voorspellende modellen.

Start het Finance traineeship

Wil jij graag aan de slag als financial modeller, maar heb je geen Finance (of IT) achtergrond? Geen punt! Ook dan kun je het Finance traineeship volgen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Finance traineeship? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Even bellen, een mailtje sturen of een berichtje via WhatsApp, alles kan!